Prins Carl Philip: "Glad att vara tillbaka!"

Nu i helgen kunde vi åter se prins Carl Philip ute på uppdrag. Han skriver själv om det hela på prinsparets Instagram.

En härligt avspänd prins Carl Philip sågs häromdagen dela ut priser till vinnarna i klasserna DD2 och Rotax Max under kartingtävlingen Lidköping Open. Men den motorintresserade prinsen deltog också i ett av loppen får vi veta via hovets hemsida.

Tillbaka på racingbanan

– Efter en fin sommar är jag glad att vara tillbaka på racingbanan. Denna gång för att lyfta nya talanger under Prins Carl Philips Racing Pokal, skrev prinsen själv på prinsparets eget Instagram-konto.

Priset instiftades 2013 på initiativ av prins Carl Philip själv och tävlingen syftar till att hjälpa unga kartingtalanger på väg upp i racingkarriären.

De som sedan är lyckliga nog att hamna på en pallplats får, förutom en tjusig pokal, även priser i form av testkörning av racerbilar och en licenskurs på Gelleråsen Arena. Vi kan väl också nämna att årets vinnare i DD2 blev Charlie Andersen och i Rotax Max vann Rasmus Fridell.

En fin sommar med familjen

Prins Carl Philip har verkligen haft en härlig sommar tillsammans med familjen. De började sin ledighet med ett härligt midsommarfirande på Franska rivieran och den kungliga semesterbostaden Villa Mirage som ligger så perfekt vid havet.

Carl Philip och Sofia

Efter det väntade några ljuvliga veckor på Öland tillsammans med resten av kungafamiljen och barnens alla kusiner. Då fick alla i kungafamiljen chans att umgås som de brukar och fira systern kronprinsessan Victoria som traditionen bjuder på hennes födelsedag.

Snart fler uppdrag för prinsen

Nästa semesterresa gick till Gotland, prins Carl Philip och prinsessan Sofia tog då med sina två söner, prins Alexander och prins Gabriel, till Ingmar Bergmans äskade Fårö.

Och än är semestern inte helt över, den 14 augusti, ska prinsen närvara vid Sjöräddningssällskapets nya stationshus i Hammarbyslussen i Stockholm, men sedan är kalendern tom en tid framöver. Nu passar de säkert på att njuta av det vackra Sommarstockholm som också har mycket att bjuda på så här i början av augusti.

Foto: TT och  Instagram

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: