Prins Carl Philip har fått fler resor på sin agenda

Prins Carl Philip har uppfyllt flera mål och har funnit sin egen plattform i livet. Nu väntar snart ännu en ny roll – att bli morbror. Men han har också en del resor inplanerade i kalendern.

Framtiden innebär också fler officiella uppdrag för prins Carl Philip i och med att kronprinsessan Victoria trappar ned.

– Det ska förstås bli otroligt roligt att bli morbror, berättar prins Carl Philip i en intervju.

Idrottsprinsen

Prins Carl Philip har setts som prisutdelare på Idrottsgalans tv-sändning. Hans tal drog inga större applåder, men så hade han inte haft tid att fila på det heller. Carl Philip hoppade kvickt in som ersättare för “Idrottsprinsen” Daniel, som fått vinterkräksjuka. Vi noterade också att ett speciellt “Sofia-armband” tittade fram under smokingärmen.

Carl Philip bär med stolthet ett enkelt gummiarmband med texten “Project Playground”, den organisation hans flickvän brinner för. Mamma Silvias och syster Madeleines “Childhood-armband” är således inget för prinsen! Beröm fick Carl Philip däremot för sin silverdesign – en exklusiv vas och två ljusstakar, som visades upp för en tid sedan.

Projekt på gång

Hans design säljer som smör och han har verkligen funnit sin nisch på konstarenan. Med kungens farbror, Sigvard Bernadotte, som inspirationskälla och förebild kan Carl Philip bli en ny “designprins” om han fortsätter i samma spår. Foto-intresset har han inte heller lämnat därhän.

– Jag har många projekt på gång, avslöjade prinsen nyligen.

Lantmästare

Nu är Prins Carl Philip klar med sin utbildning till lantmästare som han har läst på lantbruksuniversitetet i Alnarp sedan 2009. Utbildningen är 3-årig och omfattar 180 högskolepoäng. Främsta anledningen för Carl Philip att studera till lantmätare är att kunna hjälpa till med sina kunskaper på Stenhammar, en gård med nötdjursproduktion som Kungen äger.

Prins Carl Philip har även ett styrelseuppdrag på Stenhammar.

– Att han nu är färdig med sin examen innebär att han kan gifta sig, menar en hovanställd.

Carl Philip har den senaste tiden spelat andra fiolen. han har följt med sin sambo Sofia Hellqvist till bland annat Finland, där hon talar om sitt välgörenhetsprojekt.

Bor redan ihop

Paret sägs vara mycket förälskat och det ryktas om att en förlovning dem emellan blir officiell. De bor ju redan ihop! Det finns inga hinder kvar för Sofia. Hon har ju också ett gammalt drottningnamn, vilket underlättar ett giftermål in i kungafamiljen.Till våren blir det tid över för flera officiella uppdrag och Carl Philip har även flera intressanta designprojekt på gång. Ett stort intresse är racing berättar Carl Philip och han ser fram emot vårens racingsäsong.

Vänner gifter sig

Den Kungliga kalendern är inte direkt fullspäckad för prinsen. Den 9 februari vankas det Representationsmiddag på Kungliga slottet. Två dagar senare bär det av till Karlstad för Värmlandshertigen. Där ska han närvara vid Svenska Rallyt. Privat ska han få gå på bröllop och gratulera vänner som gifter sig under helgen som följer. Och prinsen glider på sportlov till Schweiz den 20 februari, då han även passar på att besöka “International Union for Conservation of Nature”. Sannolikt tar han med sig sin Sofia och skidorna.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Prins Carl Philip delade ut pris i kocktävling››

Sofia och prins Carl Philip har varit i Borås››