Prins Carl Philip har flyttat ihop med sin Sofia

Sofia Hellqvist.

Sofia Hellqvist.

Prins Carl Philip.

Prins Carl Philip.

Prins Carl Philip och flickvännen har flyttat ihop – nu inreds deras första gemensamma hem. Sofia ville inte sova i Emmas gamla säng – därför köpte de en ny på IKEA.

Förhållandet med 25-åriga Sofia Hellqvist rullar vidare. De senaste månaderna har Carl-Philips och Sofias förhållande fördjupats och intensifierats. I somras bekräftade hovet deras relation och för någon vecka sedan kunde Svensk Damtidning avslöja att prinsen berättat för sina närstående hur förälskad han är.

Bor tillsammans

Nu har paret tagit nästa steg. Enligt uppgifter till Svensk Damtidning bor prinsen och Sofia nu tillsammans. Hon har flyttat in i hans lägenhet på Slottsbacken, ett stenkast från Stockholms slott! Visserligen är Sofia fortfarande folkbokförd hos föräldrarna Erik och Marie i Kåtilla i Älvdalen men det är i Carl Philips bostad på Slottsbacken som hon tillbringar det mesta av sin tid.

Personlig prägel

Carl Philip gör nu allt för att hans lägenhet, som han också delade med exflickvännen Emma Pernald, ska kännas som deras gemensamma. Sofia vill sätta sin personliga prägel på inredningen. Nyligen besökte Carl Philip IKEA i Barkarby norr om Stockholm, på Sofias inrådan, för att köpa en del nya ting till bostaden.

– Sofia vill inte ha någonting att göra med prinsens ex-flickväns saker. En ny säng var ett absolut måste! berättar en närstående till paret för Svensk Damtidning.

Offentligt framträdande

Häromveckan visade han Sofia sitt stöd när hon gjorde sitt första offentliga framträdande på Berns Salonger och presenterade ett välgörenhetsarbete, Project Playground, i samarbete med “MakeUp store”. Svensk Damtidning fick en pratstund med prinsens flickvän under evenemanget.

Sofia Hellqvists första offentliga framträdande.

Sofia Hellqvists första offentliga framträdande.

Läppglans

– Jag har varit nere i Sydafrika och sett hur många barn just inte får vara barn. Min högsta dröm är att kunna hjälpa till och skapa ännu ett center, säger Sofia. Vi har tagit fram ett läppglans som heter ”Playground” som ska säljas till förmån för vårt projekt. Det är i en neutral färg som jag hoppas ska passa så många som möjligt. Ju mer det säljs, desto mer pengar får vi in till att skapa fler platser för dessa underbara barn där de kan få vara kreativa och dansa, skapa och leka.

Kysstes öppet

Men några frågor om hennes och Carl Philips relation ville Sofia inte få den här gången.

– Nej, nu är jag här för att berätta om Project Playground. Det där andra får nog vänta till en annan gång, skrattar hon.

Under framträdandet blev hon mycket berörd och hade ögonen fyllda med tårar. Efteråt tröstades hon av Carl Philip. Senare på kvällen satt paret på Berns vip-avdelning och där kysstes de helt öppet. Carl Philip visar att det är Sofia han vill ha.

Vill ha Sofia

Men motståndet från övriga familjen är hårt, trots att Sofia jobbar hårt på att förbättra sin image. Trots kungafamiljens relativt frostiga inställning till Sofia, sägs de ändå vara nöjda över det hon gör för utsatta barn. När Sofia fick träffa drottning Silvia i somras, ville hon veta mer om hennes ambitioner och planer i livet. Sofia försöker visa att hon har mognat. Hon vill att fokus ska ligga på det arbetet hon gör för utsatta barn – inte på de lättklädda bilderna hon tog för några år sedan.

Förvandlingen från vanlig tjej till prinsessa har börjat… Och nu har hon kommit ett steg på vägen. Hon är redan inne i prinsens slott.

Av Johanna Lejon och Maria Roswall.
Foto: Cecilia Österberg och Charles Hammarsten

Läs även:

Sofia Hellqvist om sitt engagemang››

Prins Carl Philips vän nyförlovad››

Nu syns prins Carl Philip och Sofia allt mer tillsammans››