Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prins Carl Philip hyllade Carl Johan Bernadotte i ett tal

08 maj, 2012, 13:57 
Agneta Nisbeth
Annons

Prins Carl Philip fick familjens uppdrag att hylla den avlidne Carl Johan Bernadotte under ett uppdrag på Strömsholms slott där en ny utställning om prins Bertil öppnats.

Annons

Nyss influgen från New York och något jetlaggad anlände prins Carl Philip till Strömsholms slott i Västmanland för att inviga minnesutställningen Prins Bertil 100 år. Svensk Damtidning var på plats i den friska vårsolen.

Särskild roll

Prins Bertil var Carl Philips gudfar och hade en särskild roll i kungafamiljen, inte minst för kungen som förlorade sin far bara ett år gammal. Prins Carl Philip delade med sig av ett kärt minne, förevigat på bild.

– Fotot visar när vi pratade med en polis, jag tror att det var 6 juni, där han demonstrerade sin motorcykel för oss båda. Jag minns att vi båda var väldigt intresserade men jag minns inte vem av oss som var mest intresserade, sade han i sitt öppningstal.

Annons

Carl Johan

En annan viktig person för kungafamiljen var prins Bertils bror greve Carl Johan Bernadotte, som avled i lördags 95 år gammal. Carl Philip tog är den förste i kungafamiljen att under ett officiellt engagemang hedra Carl Johan Bernadottes minne.

Betytt mycket

– Men innan det så skulle jag vilja att ni skänkte några tankar till Prins Bertils bror, Carl Johan Bernadotte som nyligen gick bort. En person som också har betytt oerhört mycket för min familj och mig.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Utställningen “Idrottsprinsen, Motorprinsen och Prince Charming” visas fram till och med och 31 augusti.

Av Liv Sander

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Annons