Prins Carl Philip i Svenska Rallyt 2020

prins carl philip i Svenska Rallyt 2020

Prins Carl Philip har varit i Karlstad med anledning av Svenska Rallyt. Han bildade ett riktigt superteam med den franske världsmästaren Sebastien Ogier. Men efter åket hände någonting oväntat!

Att svenska kungligheter intervjuas på engelska är vi inte vana vid. Men under torsdagen hände det faktiskt – i Karlstad! Motorprinsen Carl Philip var på plats i Värmland för att delta i Svenska Rallyt. Han satt som kartläsare bredvid världsmästaren Sebastien Ogier. Racet som kördes kallas för ett shakedown, och det är förarnas sista chans att testa bilarna i full hastighet innan själva tävlingen drar igång.

Och det gick undan! Superteamet Sebastien Ogier och prins Carl Philip körde in i mål på den näst snabbaste tiden, 4:01.2. Snabbast var finländske Kalle Rovanperä som noterades för tiden 3:57.7.

– Fantastiskt, vilket åk! sa prinsen till SVT.

Motorprinsen Carl Philip med franska stjärnan

Men framförallt intervjuades han på engelska. Alla nyheter som Rally-VM själva kablar ut över internet är nämligen på engelska. Dessutom satt Carl Philip fortfarande kvar i bilsätet bredvid fransmannen Sebastien Ogier, när en reporter, från World Rally Championship kom fram för att ställa sina frågor.

– Ni var näst snabbast. Hur var det därute?

– Det var fantastiskt! Vilket åk!

Sedan vänder sig Sebastien Ogier till den svenske prinsen.

– Vi borde nästan byta förare. Vad gör du den här helgen?

– Ingenting, jag är ledig, säger Carl Philip.

– Så då kanske vi ser dig därute imorgon? fortsätter reportern.
– Ja! jag ska bara lära mig lite mer franska först.

Se hela intervjun i klippet nedan:

Foto: TT