Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Carl Philip: Jag är för gammal för att bli Formel 1-förare

07 feb, 2014, 09:56 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons
carl-philip-ao

Prins Carl Philip har svarat på frågor om sitt intresse för motorsport och hela intervjun finns på hovets hemsida. Ni kan också läsa hovets intervju med prinsen här.

Rally Sweden är Sveriges största rallytävling — hur skulle prinsen beskriva tävlingen och stämningen för någon som inte varit där?

– Det är en av de största idrottshändelserna i Sverige med 200 000 åskådare på plats och miljontals tv-tittare över hela världen. Det är en VM-tävling och en riktig folkfest som förenar både unga och gamla.

För att lära mig

Rally Sweden är en del i WRC, World Rally Championship. Hur mycket hinner prinsen tala med förare från andra delar av världen under tävlingen och utbyta erfarenheter?

– Bilsport på den här nivån kräver mycket av både förare och kartläsare, så de kommer att vara fokuserade på sina lopp. Jag kommer däremot att försöka se så många tävlingar som möjligt både på plats och på nätet för att lära mig och inspireras.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
carl-philip-reinfeldt-ao

Prins Carl Philip och statsminister Fredrik Reinfeldt invigde Rally Sweden i Karlstad.

Prinsen var själv med förra året och körde som föråkare i historic-tävlingen, hur var det?

Annons

– Det var både roligt och krävande. Jag fick verkligen respekt för vilken fysik, mental styrka, mod och uthållighet som krävs för köra.

Hur började prinsens motorintresse?

– Jag berättade igår vid invigningen om att jag tror att svenska rallyt var en bidragande orsak till mitt intresse för motorsport. När jag var liten följde jag med pappa på tävlingen och blev snabbt fascinerad över dramatiken på de hala vägarna.

carl-philip-ste

Marcus Ericsson är den förste svensken på 22 år som kör Formel 1 — är det något prinsen siktar mot också?

– Även om jag tycker att man hela tiden ska utmana sig själv får jag nog erkänna att jag är för gammal för att bli en Formel 1-förare. Däremot kommer det att bli spännande att följa Marcus.

Annons

Till sist, är det något prinsen vill hälsa de som tävlar i Rally Sweden?

– Som hertig av Värmland tycker jag att det är extra roligt med en värmlänning i startfältet – Pontus Tidemand! Jag ser fram mot ett spännande rally och må bästa förare och team vinna.

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press och Stella Pictures

 

 

Annons