Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia i sorg – nära vännen skiljer sig

12 sep, 2023, 08:30 
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
En skilsmässa i vänskapskretsen skakar om prins Carl Philip och prinsessan Sofia.
Annons

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia strålade på bröllopet i Andalusien. Det var en stor kärleksfest, en hyllning till tvåsamheten.

Men nu har äktenskapet slutat i sorg. Separationen är ett faktum.

Sofia och Carl Philips glammiga festkväll på stan!Brand logo
Sofia och Carl Philips glammiga festkväll på stan!

Skilsmässa skakar om prins Carl Philip och prinsessan Sofia

Prins Carl Philip och Mattias Klum
Carl Philip och Mattias Klum är nära vänner!

Fotografen Mattias Klum har nämligen meddelat att han och konstnären Iris Alexandrov har gått skilda vägar. Nyheten bekräftas i Mattias intervju med Upsala Nya Tidning.

Nu har Mattias flyttat tillbaka till Uppsala.

– Det är ju här jag växt upp och bott under i stort sett hela mitt liv. Här finns mina söner, min mamma, mina syskon och här har jag många kompisar. Det ger mig glädje och trygghet, säger Mattias i intervjun.

Annons

Men även om Iris inte längre är hans fru, så har hon ändå lämnat ett permanent avtryck på Mattias.

– Innan vi möttes så hade jag mestadels ägnat mig åt dokumentärt fotografi, även om jag också arbetat med permanenta utsmyckningar i Stockholm, medverkat på världsutställningen i Shanghai och haft separatutställningar på Millesgården och Waldemarsudde. Men under åren med Iris blev det ännu mer fokus på konst. Det var en fin och utvecklande period för mig, säger Mattias.

Carl Philip lärde känna Mattias när han hade en praktikplats på National Geographic. Då fick han följa med den världsberömde naturfotografen på delar av hans resa över sju kontinenter i Carl von Linnés fotspår.

"Prinsen är jättebra jobba med"

Carl Philip och Mattias klickade direkt. Mattias blev ett slags mentor för prinsen – som fick goda vitsord.

– Han är jättebra att jobba med. Vi har haft ett mycket bra samarbete. Prinsen är punktlig, samvetsgrann, positiv och målmedveten. Carl Philip ger aldrig upp och klagar aldrig. Om vi till exempel skulle upp tidigt och vandra i regnet uppför ett berg, gnällde alla, inklusive jag själv. Men prinsen tyckte bara att det var roligt, har Mattias berättat.

Annons