Prins Carl Philip och prinsessan Sofia på julkonsert

Prinsparet njöt av egentiden vid julkonserten i Gustaf Vasa kyrka.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia unnade sig en barnfri kväll med julmys och musik.På väg in till julkonserten i Gustaf Vasa kyrka fattade Carl Philip kärleksfullt tag om Sofias arm – och det var strålande glada miner från båda två.

För femte året i rad var prins Carl Philip och prinsessan Sofia hedersgäster vid Fredrik Benedict Nybladhs julkonsert ”Jul i Vasastan”.

Det var ett leende prinspar som steg in i kyrkan i centrala Stockholm i lördags. Sofia bar rosa kjol och svart topp med matchande handväska, och Carl Philip hade på sig blå kostym med vinröd slips.

Musikstunden innebar en hel kväll med egentid och paret tog chansen att komma varandra nära. De gick tätt intill och med armarna om varandra när fotograferna tog bilder på väg in i kyrkan och Carl Philip höll Sofia om armen då de närmade sig bänkraderna.

Sångaren Fredrik Benedict Nybladh producerade konserten, och för honom förhöjdes julstämningen rejält av prinsparets närvaro.

– Det är ingen julkänsla förrän de har varit på den här konserten, säger Fredrik Benedict Nybladh till Expressen.

Förutom arrangörens egen husorkester och kören Laudes sjöng även Molly Sandén och Gladys del Pilar inför närmare 900 gäster i den fullsatta lokalen.

Det blev julklassiker som “Stilla natt” och “Jul, jul, strålande jul”.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på väg in till Gustaf Vasa kyrka.

Kärleksparet på väg in till kyrkan.

Minglade med Molly Sandén och Gladys del Pilar

Artisterna fick sig även en mingelstund med prinsparet och på bilder från tillställningen syns Sofia djupt försjunken i samtal med Molly Sandén.

Fredrik Benedict Nybladh säger till Expressen om samtalet med Carl Philip och Sofia:

– Vi kunde konstatera att det här är en så fin tillställning för att det är för alla åldrar. Det är inte specifikt för någon, utan det för alla. Det gläder mig att de uppfattar konserten så.

Han har känt prinsparet sedan han uppträdde på en galamiddag i Örnsköldsvik för ett antal år sedan, berättar han för tidningen.

– Jag bestämde mig för att bjuda in dem till julkonserten efter första gången vi hade setts. De tackade ja, och efter det har vår relation byggts upp.

Av Anton Nilsson

Foto TT