Prins Carl Philip överklagar Bastu-beslutet

Prinsen ville bygga bastu – men länsstyrelsen sa nej. Nu tar Carl Philip strid mot beslutet – och överklagar.

Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist har en riktig kärlekssommar framför sig. Ledighet, sol och lata dagar står på agendan och tiden tillbringar man troligtvis i både Stockholm, Älvdalen och på prinsens gård Ökenäs i Källvik. Några mörka orosmoln har dock hopat sig på det förälskade parets annars så klarblå himmel. Carl Philip har fått avslag på sitt bastubygge.

 En bastu

Prinsen och Sofia planerade nämligen en ombyggnad av en sjöbod, till just en bastu. Trosa kommun gav först dispens i strandskyddet men får nu bakläxa från Naturskyddsföreningen och föreningen strandskyddarna. Länsstyrelsen finner inga skäl att bevilja strandskyddsdispens. Carl Philip verkar dock vilja ha sin bastu – till varje pris.

Överklagar

Nu meddelar Södermanlands nyheter att prinsen överklagar länsstyrelsens beslut.

– Det är märkligt hur länsstyrelsen har bedömt, eftersom vi gjort allting rätt med alla ansökningar. Vi ska träffa slottet snart och det kommer att överklagas, så långt kan jag säga, säger Thommy Hansson, som är den som ansökt om dispens från strandskyddet å prinsens vägnar, till Södermanlands nyheter.

Av Johanna Lejon

Foto: All Over Press

Läs även:

Prins Carl Philip vann sitt race››

Carl Philips och Sofias mysiga utekväll››