Prins Carl Philip tappade plånboken i Båstad

Snart är det dags att resa över till London och OS, innan dess passade prins Carl Philip att njuta av den svenska sommaren i Båstad med sin flickvän Sofia Hellqvist. Men vad hände egentligen med hans plånbok…

Det är inte varje dag man hittar en plånbok av märket Gucci på gatan, det gjorde paret Wilhelm Backman och Linnéa Gustavsson. Prins Carl Philip och flickvännen Sofia Hellqvist befinner sig just nu på semester i Båstad i Skåne, där de är inhysta hos en av Carl Philips vänner på Tennisvägen. Under semestern ägnar de sig åt lata dagar med umgänge, fester och långluncher och då kan det vara skönt att sträcka lite på benen framåt eftermiddagen.

Tappade plånboken

Det var just vid ett sådant tillfälle prinsen blev av med sin Gucci-plånbok. Under joggingturen längs med strandpromenaden hoppade den snopet nog ur fickan på sportshortsen. Som tur var så var det de två hederliga personerna Wilhelm Backman och Linnéa Gustavsson som gjorde det unika fyndet. De kände igen personen på körkorten, men trodde knappt sina ögon.

Ett skämt?

– Det var en bekant bild på körkortet, och så såg vi att det stod “Hans kungliga höghet”. Vi trodde ju att det var ett skämt, att någon lurade oss. Sedan kollade vi vidare och det stod “hovförvaltningen” på flera av de andra korten, säger Wilhelm Backman till Aftonbladet.

Plånboken innehöll förutom körkortet bland annat också runt 60 euro och kontokort. Efter en stund kom den sportklädde prinsen springandes, han hade upptäckt förlusten och sprungit tillbaka för att leta efter den.

– Han verkade rätt stressad, tackade så mycket och var lättad över att vi hittat den, säger Wilhelm till Aftonbladet.

Inte konstigt att Carl Philip pustade ut. I helgen ska han åka till London där han ska tillbringa en hel vecka med att titta på OS. Det hade varit svårt att få alla papper och kort i ordning tills dess. Nu var resan räddad!

Av: Helena Lindstam

Foto: IBL och Stella Pictures – bilderna är tagna vid tidigare tillfällen

Läs även:

Nu blir det snart nya förlovningar och bröllop››

Carl Philip åker också över till London OS››

Kungafamiljen satsar på sport i sommar››