Prins Carl Philip tillbaka på jobbet igen – utan Sofia

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har avnjutit en underbar semester tillsammans, men nu börjar sommaren lida mot sitt slut och Carl Philip smygstartar arbetet redan imorgon.

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias semester tillsammans med barnen prins Alexander och prins Gabriel börjar lida mot sitt slut. Prinsparet har generöst delat med sig av sina smultronställen runtom i Sverige samtidigt som de njutit av en mysig “hemester”.

Sofia och Carl Philip tillsammans med kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle under Victoriadagen.

Sofia och Carl Philip tillsammans med kronprinsessan Victoria, prins Daniel och prinsessan Estelle under Victoriadagen.

Vi har fått se dem cykla i Trosa, ha picknick i Nynäs naturreservat, koppla av på Solliden, åka på utflykt till Blå Jungfrun och ha en myskväll på Borgholms slottsruin. Men sommaren är inte helt slut än och kanske får vi ta del av fler smultronställen innan hösten, trots att Carl Philip smygstartar arbetet imorgon.

Carl Philip deltar i invigning av en fotoutställning

I kalendern kan vi se att prinsen kommer att delta i en digital invigning av naturfotoutställningen ”Kungliga Nationalstadsparken 25 år” den 11 augusti. Carl Philip står ensam som deltagare på invigningen och prinsessan Sofias namn lyser med sin frånvaro. Svensk Damtidning har pratat om uppdraget med hovets informationschef, Margareta Thorgren.

– Prinsen har fått förfrågan att inviga utställningen. Det är också inom prinsens foto- och konstintresse, berättar hon och säger vidare att frågan endast riktades till prinsen.

Utöver Carl Philips deltagande under invigningen så gapar den kungliga kalendern tom. Coronaviruset sätter fortfarande stopp för de mesta kungliga evenemangen och aktiviteterna och mycket får istället ske digitalt.