Prins Carl Philip vikarierar för Victoria

prince carl philip

En kunglig skara på fyra kommer närvara på Victoriadagen nästa vecka.

En kunglig skara på fyra kommer närvara på Victoriadagen nästa vecka.

Nu när kronprinsessan Victoria inte kan närvara på Victoriadagen på Öland nästa vecka så får lillebror prins Carl Philip rycka in som prisutdelare…

Kronprinsessan Victoria är som bekant med sin prins Daniel på smekmånad och kan därför inte närvara på den traditionella Victoriadagen på Öland.

Länge såg det ut som att bara kung Carl Gustaf, drottning Silvia och prins Carl Philip skulle närvara. Men i veckan blev det klart att även prinsessan Madeleine kommer.

“Vi är glada”

– Vi är glada över att alla fyra kommer, säger Kay Wiestål, initiativtagare till Victoriadagen, till TT.

Men den som vikarierar för kronprinsessan är prins Carl Philip som delar ut årets Victoriastipendiet till längdskidåkerskan Charlotte Kalla.

Prins Carl Philip som regent

Prinsen börjar nu få vanan inne att vikariera, häromveckan fick bistå som regent när mamma Silvia och pappa kungen var på semester på Rivieran, Victoria och Daniel på smekmånad i Söderhavet och prinsessan Madeleine på Childhood Foundations välgörenhetsgala i London. Prinsens nästa uppdrag, enligt hovets hemsida, är 21 augusti då han tillsammans med hela kungafamiljen kommer närvara vid högtidlighållandet av 200-årsminnet av tronföljarvalet vid Örebro slott. Men innan dess väntar en härlig sommarledighet.

Av Anna Frödell

Foto: IBL, Stella Pictures

Läs också:

Prinsessan Madeleine kommer på Victoriadagen »
Victoria och Daniel – tillsammans i paradiset »
Prinsessan Madeleines stora comeback i London »
Kungen och Silvia letar loppisfynd på semestern »
Kungen och Silvia pustar ut på Rivieran »
Allt om kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop »