Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Carl Philips elittävling krockar med Madeleines bröllop

31 jan, 2013, 11:50 
Annons

Prins Carl Philip är nu i valet och kvalet. I vår satsar han krutet i kungaklassen med “Volvo Polestar Racing”, men deltävlingen den 8 juni krockar med Madeleines bröllop!

Annons

Stackars Carl Philip. Han har gjort en kometkarriär på racingbanan och i vår gör han premiär i kungaklassen STCC-Elitserien.

Inbokade tävlingar

Säsongen börjar i maj och redan nu har arrangören STCC bokat in alla åtta deltävlingarna.

Jag är glad

Prins Carl Philip går upp till kungaklassen STCC – Elitserien i Racing 2013 där han kommer att köra en Volvo S60 för Volvo Polestar Racing.

– Jag är oerhört glad och förväntansfull inför den här nya satsningen. Det här blir definitivt den största utmaningen hittills i min racingkarriär, säger prins Carl Philip.

Måste välja

Ett racing-tillfälle är inbokat den 8 juni på Solvalla. Inget bra datum för vår prins! Nu måste han välja mellan systerns storslagna bröllop eller det han drömt om mest – att köra sitt elitrace.

Annons

Ska tävla

– Ja, prins Carl Philip är uttagen som förare i Volvo Polestar-teamet och ska tävla, säger presskontakt Johan Meissner på Volvo Polestar Racing till Svensk Damtidning.

Flytta datumet

Man hoppas på att STCC (som organiserar tävlingen) ska flytta datumet. Men så kommer inte att ske, berättar Joakim Tärnström, informationsansvarig på STCC för Svensk Damtidning.

– Datumet ligger fast, meddelar Tärnström och tillägger:

–Vi offentliggjorde tävlingsschemat för 2013 och bara några dagar efteråt fick vi besked om att prinsessan Madeleine och Chris ska gifta sig den 8 juni.

Bröllop eller tävling

STCC har inte öppnat anmälningarna än, så än vet ingen om prinsen tackar nej eller inte. Men det blir nog svårt att gå på bröllop och tävla samma lördag!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Missar poäng

Vad innebär detta för prins Carl Philip?

Annons

– Det finns 8 tävlingstillfällen och missar han en, så avstår Carl Philip från att ta poäng. Vi som har följt honom sedan han började 2008 tycker att han är en mycket duktig förare, säger Joakim Tärnström.

Stor talang

Prinsen är en stor talang och har kört tio tävlingar per år sedan 2008. Men han ligger steget efter de killar som kört racing sedan barnsben. Vissa började redan som åttaåringar, berättar Johan Meissner på Volvo Polestar för Svensk Damtidning.

 

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures, All over press

Annons