Prins Carl Philips exflickvän Emma Pernalds vädjan

prins carl philip emma pernald

Coronavirusets kraftiga spridning, världen över, har lett till mycket oro och ryktesspridning. Nu går Carl Philip exflickvän ut och bringar lite klarhet i hur smittan sprider sig och vad man kan göra för att skydda sig.

Coronaviruset har satt skräck i en hel värld och oron finns även i Sverige. Prins Carl Philips exflickvän Emma Pernald har dock en plan, för att minska riskerna att bli smittad. I ett inlägg på Facebook skriver hon nu hur arbetsgivare och privatpersoner ska tänka angående det nya viruset.

“Jag och många med mig hoppas och uppmanar alla, såväl privatpersoner som stat, kommuner, föreningar och näringsliv, att i största möjliga mån ta sitt ansvar för att begränsa spridningen av coronaviruset – för hela samhällets skull”, skriver hon i inlägget.

Hon uppmanar även skolor att möjliggöra hemstudier de närmsta två veckorna för att spridningen ska begränsas.

“Man vet att Coronaviruset smittar vid kontakt mellan människor och kroppsvätskor. Man kan smittas av att andas in partiklar som en smittad person andats eller nyst ut. På en arbetsplats där personalen kan komma i kontakt med kroppsvätskor, till exempel förskolor, skolor och i vård- och omsorgsarbeten är det extra viktigt med god hygien men även på arbetsplatser av en annan art bör man se över de rutiner man har vad gäller hygien.

Emma Pernalds utmaningar gällande Coronaviruset

År 2009 gjorde Carl Philip och Emma Pernald slut efter tio år tillsammans. Emma var som en riktig familjemedlem och många trodde länge att paret skulle förlova sig. Kontakten med prins Carl Philip upphörde i och med uppbrottet, men den starka vänskapsrelation med prinsessan Madeleine står stark än i dag. Väninnorna pratar ofta med varandra och när Madeleine gav ut boken Stella och hemligheten var Emma med på lanseringen som stöd.

Till vardags är Emma ett rutinerat PR-proffs med en lång karriär bakom sig i marknadsföringsbranschen. Sedan ett och ett halvt år tillbaka är hon marknadschef på storbanken Nordea, med titeln Country Marketing Director Sweden. Hon lever tillsammans med maken Tomas Jonson och tillsammans har de pojkarna Arthur och August.

Foto: TT