Prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist åter i rampljuset – gjorde succé

sofiahellqvist

Sofia Hellqvist tillsammans med kollegan Frida Vesterberg.

Sofia Hellqvist tillsammans med kollegan Frida Vesterberg.

En mycket stolt prins Carl Philip såg sin flickvän Sofia Hellqvist presentera sitt välgörenhetsprojekt Berns Salonger i Stockholm i går. Och visst tyckte Sofia att det var skönt att ha pojkvännen där som stöd.

Tårar, jubel och applåder. Och grattispussar av prinsen!

Prins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist, 25, vann verkligen publikens hjärtan på Berns i går, torsdagkväll. Det var rena magin därinne!

Sofia var nämligen konferencier på Berns Salonger i Stockholm, och presenterade sitt välgörenhetsprojekt som hon inlett tillsammans med sminkmärket “Make up-store”, som också passade på att visa sin nya linje “Extreme”.

Sydafrika

Söt som en karamell i en vit, dovt blåmönstrad långklänning och med tårarna glittrande i rådjursfransarna stod Sofia framme på scenen och sa:

– Min dröm är att skapa ännu ett center för handikappade barn i Sydafrika.

I skymundan

Nu började det tisslas och tasslas nåt enormt i bänkraderna…” är det inte prinsens tjej som står där framme, Sofia Hellqvist…” Och det var det ju. Och så spejades det förstås efter prins Carl Philip som säkert var i faggorna nånstans, och visst stod han där lite i skymundan i mörkret och lyssnade stolt.

Sofia Hellqvist berättade om sin högsta dröm.

Sofia Hellqvist berättade om sin högsta dröm.

“Min högsta dröm”

Sofia igen:

– Jag driver tillsammans med Frida Vesterberg välgörenhetsprojektet Project Playground. Vi har båda jobbat i Sydafrika och sett hur många barn som inte får vara just barn. Project Playground har ett hjälpcenter i Kapstadens kåkstäder, och min högsta dröm är att vi kan bygga ännu fler.

Rungande applåder. Just då var “utvikningsbruds-stämpeln” långt borta, ja om inte utsuddad för gott.

Prins Carl Philip fanns med som stöd till flickvännen Sofia Hellqvist.

Prins Carl Philip fanns med som stöd till flickvännen Sofia Hellqvist.

Grattispuss från prins Carl Philip

– Vi har tillsammans tagit fram ett läppglans, “Playground”, som ska säljas till förmån för vårt hjälpcenter i Kapstaden. Glanset heter Playground och är i en neutral färg så det ska passa så många som möjligt.

Efteråt pustade Sofia ut med Carl Philip uppe på ena balkongen. Och fick en jättegullig grattispuss av sin prins. En sak är säker – han avgudar henne!

Av Marianne Rolfstadius

Foto: IBL

Läs även:
Sofia Hellqvist är veckans stora snackis »

Vimmelprinsessans möte med Sofia Hellqvist »
Sofia Hellqvist som yogainstruktör – se videon på Daniel Nyhléns blogg »
Hovet erkänner att Carl Philip och Sofia är ett par »