Prins Carl Philips hemliga Instagramkonto – Sofia lämnas utanför

carl philip sofia
Prins Carl Philip och Sofia delar med sig av sitt liv på sitt gemensamma Instagramkonto – men prinsen har ett eget konto också.
Annons

Prins Carl Philip och Sofia har valt att ha ett eget instagramkonto där de delar med sig av både jobb och vardag, men under sommaren har det blivit mest vardag under tiden de har varit på semester hemma i Sverige.

Annons

Men det många inte vet är att prinsen har ett till, lite hemligare instagramkonto. Det sköts inte av honom själv, utan av Stockholms läns ridsportförbund. Det är nämligen för att uppmärksamma tävlingen Prins Carl Philips pris, som går till vinnaren av ponnyklasserna som hålls vid Sweden International Horse show varje år.

Annons

Det har varit en tradition sedan slutet av 80-talet, och bland de tidigare vinnarna hittar vi till exempel Malin Baryrad Johnsson och Angelica Augustsson.

Prins Carl Philip delar ut pris till Lilly Johansson som vann Prins Carl Philips pris under Sweden International Horse Show 2019 i Friends arena i Solna.

Lockar hundratals tävlande landet över

Kvalificeringarna pågår under hela året, och varje ponnyryttare som vinner en medelsvår klass, den näst högsta klassen för ponny, får ett efterlängtat gehäng som de kan stoltsera med på ärevarvet. För många ryttare är det en tradition, och alla vill vara med och slåss om de efterlängtade platserna i Friends arena. För att uppmärksamma tävlingarna under årets gång skickar alla tävlingsarrangörer in bilder på vinnarna till Stockholms ridsportförbund, som därefter lägger ut dem på prinsens instagramkonto. Där har bara i år samlats en hel hög med gulliga ponnyer och glada ryttare som nu får chansen att vara med och tävla om de endast åtta startplatserna på den internationella arenan.

Annons

Sweden International Horse show hölls tidigare i Globen, men sedan några år tillbaka är det Friends arena som gäller. Vanligtvis är det den första helgen i december, men på grund av corona har tävlingarna skjutits upp till februari 2021.

 

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Prins Carl Philips hemliga Instagramkonto – Sofia lämnas utanför”

 1. Lotta skriver: 22 augusti, 2020

  Finns det inget att skriva om Sofia så blir det ett sånt här låtsas reportage. Hemligt instagram, måste ta mig för pannan.


  1. Ulla Lundell skriver: 24 augusti, 2020

   Nu är ju prins Carl-Philips hemliga konto avslöjat, det är inte hemligt längre.

   Ulla


 2. ananas skriver: 24 augusti, 2020

  Det är ett öppet konto, inte alls hemligt. Hans är det heller inte eftersom han inte sköter det. Det är tillägnat ridsporten, inte prinsen personligen.


 3. Lotta skriver: 24 augusti, 2020

  Måste C-P och Sofia göra allting tillsammans, så tråkigt äktenskap. Har de inga egna liv, delar de allt.


 4. ingalisa skriver: 24 augusti, 2020

  På nätet är ingenting hemligt!


 5. Fundersam skriver: 25 augusti, 2020

  Och nu har Renee låtit Sofia Hellqvist bli intervjuad i TV. Vad sysslar TV med. En PH tjej ska nu sitta och lägga ut talan, ev om något välgörenhetsprojekt som hon kom på att börja med när hon träffade CP. Hon ska väl tituleras “prinsessan”, en titel som hon fått av kungen, som väl kände henne sedan tidigare. Kungahuset känns verkligen inte kungligt längre. Monarkins dagar är nog räknade.


 6. Bror skriver: 25 augusti, 2020

  Hög tid att på allvar ta SvDams policydeklaration om vad som ska känneteckna publicerade kommentarer. Sortera därför bland de intelligensbefriade inlägg som dagligen släpps igenom och misspryder kommentarsfältet.
  Det finns inget som helst värde i att låta folk, som inte kan få ihop till en fullständig mening, än mindre till en sammanhållen tanke, fritt tillåtas härja i spalterna.
  Utglesningen bland de skrivande signaturerna kan väl knappast ha undgått någon. Snart finns bara de kvar, som aldrig använder ord längre än två stavelser. Och då är det hela över.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar