Prins Carl Philips hemliga Instagramkonto – Sofia lämnas utanför

carl philip sofia

Prins Carl Philip och Sofia delar med sig av sitt liv på sitt gemensamma Instagramkonto – men prinsen har ett eget konto också.

Prins Carl Philip och Sofia har valt att ha ett eget instagramkonto där de delar med sig av både jobb och vardag, men under sommaren har det blivit mest vardag under tiden de har varit på semester hemma i Sverige.

Men det många inte vet är att prinsen har ett till, lite hemligare instagramkonto. Det sköts inte av honom själv, utan av Stockholms läns ridsportförbund. Det är nämligen för att uppmärksamma tävlingen Prins Carl Philips pris, som går till vinnaren av ponnyklasserna som hålls vid Sweden International Horse show varje år.

Det har varit en tradition sedan slutet av 80-talet, och bland de tidigare vinnarna hittar vi till exempel Malin Baryrad Johnsson och Angelica Augustsson.

Prins Carl Philip delar ut pris till Lilly Johansson som vann Prins Carl Philips pris under Sweden International Horse Show 2019 i Friends arena i Solna.

Lockar hundratals tävlande landet över

Kvalificeringarna pågår under hela året, och varje ponnyryttare som vinner en medelsvår klass, den näst högsta klassen för ponny, får ett efterlängtat gehäng som de kan stoltsera med på ärevarvet. För många ryttare är det en tradition, och alla vill vara med och slåss om de efterlängtade platserna i Friends arena. För att uppmärksamma tävlingarna under årets gång skickar alla tävlingsarrangörer in bilder på vinnarna till Stockholms ridsportförbund, som därefter lägger ut dem på prinsens instagramkonto. Där har bara i år samlats en hel hög med gulliga ponnyer och glada ryttare som nu får chansen att vara med och tävla om de endast åtta startplatserna på den internationella arenan.

Sweden International Horse show hölls tidigare i Globen, men sedan några år tillbaka är det Friends arena som gäller. Vanligtvis är det den första helgen i december, men på grund av corona har tävlingarna skjutits upp till februari 2021.

 

Foto: TT