Prins Carl Philips miljötänk på racingbanan

Prins Carl Philips miljötänk på racingbanan
Carl Philips favorittävling flyttar till Eskilstuna och prinsen var på topp när han berättade nyheten. Under presskonferensen kom frågan om motorsportens miljöpåverkan upp och Carl Philip berättade för första gången hur hans tankar går kring ämnet.
Annons

Motorsporten är som vi vet ett av prins Carl Philips största intressen. Man kan lugnt säga att motorsporten sitter i generna och då tänker vi på ingen mindre än “motorprinsen” som prins Bertil ofta kallades. Prins Bertil var inte bara Carl Philips gammelfarbror utan även hans gudfar. Bertil och Carl Philip hade en nära relation och numera bor Carl Philip och hans familj i prins Bertils gamla hus villa Solbacken.

Annons

Prins Carl Philip

Annons

Tidigare i år meddelade Carl Philip att han skulle lägga racingen på hyllan under 2019 för att tillbringa mer tid med familjen. Men har han inte lyckats hålla sig borta helt och hållet. Först delade han ut pris i sin tävling prins Carl Philips Racing Pokal i början av augusti och sedan dök han och resten av familjen upp på Porsche Carrera Cup för någon vecka sedan.

Prins Carl Philip i Eskilstuna
Många unga talanger ser positivt på att tävlingen flyttar till Eskilstuna. Här syns Carl Philip med Mathilda Olsson, som var en av vinnarna i pokalen 2019.

Nu i helgen begav sig prinsen till Eskilstuna för att meddela en rolig nyhet för alla där. Tävlingen Prins Carl Philips Racing Pokal som sedan 2013 har anordnats i Lidköping, flyttar nämligen till Eskilstuna från och med nästa år. “Det känns jättebra att vara här i Eskilstuna”, sa prins Carl Philip under presskonferensen.

Annons

Carl Philips miljötänk

Efter att Carl Philip hade berättat nyheten fick han även frågan om hur han ställer sig till klimatfrågan när det gäller motorsporten.

– Det är en bra och viktig fråga såklart. Jag tror att man kan säga att alla försöker göra så mycket som möjligt för att det ska bli så bra som möjligt, både när det gäller hållbarhet och klimat. Att man kör med rätt sorts däck och bensinblandning, att man kör på en blandning som är så bra som den kan bli. Det finns även planer och faktiska go-karter som går på el, så det görs jättemycket i den frågan såklart, sa Carl Philip till SVT.

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Prins Carl Philips miljötänk på racingbanan”

 1. eva skriver: 4 september, 2019

  Racingtävlingar med bil kan aldrig bli miljövänliga. I mitt tycke helt onödig verksamhet.


 2. konsttanten skriver: 4 september, 2019

  Det är mkt tack vare racingen, som våra bilar har utvecklats. Bilindustrin har egna tester, men samarbetar med racingen.
  Detta precis som idrottsskador, som snabbt måste bli stabila, och läka så snabbt efter ingrepp.


 3. Mon skriver: 4 september, 2019

  Miljötänk? Jösses, lägg ner denna idioti där vuxna mäniskor leker med sina miljöbovar till bilar så är problemet löst. Vi vanliga som måste ha bil för att ta oss till våra jobb, i glesbygd utan kollektivtrafik, uppmanas att inte köra för mycket… samtidigt pågår denna verksamhet. Oförsvarbart tycker jag.


 4. Susanne Blomgren skriver: 4 september, 2019

  Ja han måste väl hålla på med något när nu hans företag med sin vän går så dåligt, ger tydligen bara kaffe pengar


 5. Surkärring skriver: 4 september, 2019

  Om han nu är så klimatmedveten, varför du hålla på med denna sport? Men han har väl inte så mycket att göra? Kanske satsa på klimatsmartare aktiviteter och inte leva upp till pappa kungens förväntningar.


 6. josefin skriver: 4 september, 2019

  Ja kära nàn, tycker CP att det är miljövärnande att alla gör sà gott de kan o kör med bättre däck. Han kanske skulle prata med storasyster? Tänk om han skulle börja visa upp sig pa el-go cart istället?


 7. Kristina skriver: 4 september, 2019

  Spela fotboll eller åk skidor, det är mycket mer miljövänligare och vettigare än racing!


 8. konstanten skriver: 5 september, 2019

  Racing är trevliga arrangemang, stämningen, spänningen…rekommenderas att uppleva. Varit i Monaco, Gelleråsen och Nürburgring. Heja på Carl-Philip!


 9. Helena skriver: 5 september, 2019

  Ingen modern prins som sysslar med något sådant förlegat som en värsta möjliga omiljövänlig sport!


 10. ingalisa skriver: 6 september, 2019

  Konsttanten. Har du vid något enda tillfälle tyckt att kungafamiljen gör fel?


  1. josefin skriver: 6 september, 2019

   Ingalisa, nej jag kan inte dra mig till minnes att konsttanten nàgonsin tyckt att k-familjen gjort nàgot negativt; om de hyllar naturen ár de fantastiska o detsamma gáller om de, som i denna artikel, förstör naturen. Jag tror nästan att konsttanten är ironisk i sina positivismer, men det är svart att avgöra via skrivna kommentarer


  2. konsttanten skriver: 6 september, 2019

   ingalisa: Ja, dock inte kungaparet.
   Jag kritiserar inte det personliga utseendet, som kan bli ”too much”, vilket är fult att göra, finns gränser.


 11. magganhotmail.com skriver: 11 september, 2019

  motorsporten sitter i generna. Ja men det sitter mest i plånboken skulle jag tro. Inget för vanliga arbetande människor.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar