Prins Carl Philips miljötänk på racingbanan

Carl Philips favorittävling flyttar till Eskilstuna och prinsen var på topp när han berättade nyheten. Under presskonferensen kom frågan om motorsportens miljöpåverkan upp och Carl Philip berättade för första gången hur hans tankar går kring ämnet.

Motorsporten är som vi vet ett av prins Carl Philips största intressen. Man kan lugnt säga att motorsporten sitter i generna och då tänker vi på ingen mindre än “motorprinsen” som prins Bertil ofta kallades. Prins Bertil var inte bara Carl Philips gammelfarbror utan även hans gudfar. Bertil och Carl Philip hade en nära relation och numera bor Carl Philip och hans familj i prins Bertils gamla hus villa Solbacken.

Prins Carl Philip

Tidigare i år meddelade Carl Philip att han skulle lägga racingen på hyllan under 2019 för att tillbringa mer tid med familjen. Men har han inte lyckats hålla sig borta helt och hållet. Först delade han ut pris i sin tävling prins Carl Philips Racing Pokal i början av augusti och sedan dök han och resten av familjen upp på Porsche Carrera Cup för någon vecka sedan.

Prins Carl Philip i Eskilstuna

Många unga talanger ser positivt på att tävlingen flyttar till Eskilstuna. Här syns Carl Philip med Mathilda Olsson, som var en av vinnarna i pokalen 2019.

Nu i helgen begav sig prinsen till Eskilstuna för att meddela en rolig nyhet för alla där. Tävlingen Prins Carl Philips Racing Pokal som sedan 2013 har anordnats i Lidköping, flyttar nämligen till Eskilstuna från och med nästa år. “Det känns jättebra att vara här i Eskilstuna”, sa prins Carl Philip under presskonferensen.

Carl Philips miljötänk

Efter att Carl Philip hade berättat nyheten fick han även frågan om hur han ställer sig till klimatfrågan när det gäller motorsporten.

– Det är en bra och viktig fråga såklart. Jag tror att man kan säga att alla försöker göra så mycket som möjligt för att det ska bli så bra som möjligt, både när det gäller hållbarhet och klimat. Att man kör med rätt sorts däck och bensinblandning, att man kör på en blandning som är så bra som den kan bli. Det finns även planer och faktiska go-karter som går på el, så det görs jättemycket i den frågan såklart, sa Carl Philip till SVT.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: