Carl Philips misstag med skådespelerskan – bad om ursäkt

Nour El Refai har många gånger blandats ihop med Laleh, bland annat har prins Carl Philip misstagit henne för artisten.

Skådespelerskan och komikern Nour El Refai driver podcasten Nours poddelipodd. Och Henrik tillsammans med pojkvännen Henrik Schyffert, och i senaste avsnittet berättar hon om en incident med Carl Philip som inträffade för några år sedan.

Nour och Henrik börjar prata om artisten Lalehs nya låt och kommer då in på att många misstar Nour för Laleh. Henrik börjar skratta och tar upp den gången som prins Carl Philip råkade göra den tabben.

– Minns du? Du var på restaurang och jag var sen, så kom jag dit och då sitter du själv vid bordet och så sitter prins Carl Philip på huk bredvid dig, säger Henrik.

Nour svarar att hon minns och berättar skrattande att Henrik hade stressat fram och börjat kyssa Nour som för att markera revir när han såg en prins sitta bredvid hans flickvän.

– Carl Philip sa “vad bra du var på den här galan där de samlade in pengar till syriska flyktingar, när du sjöng a cappella så var det så starkt”. Då inser jag att han menar inte mig, han pratar om Laleh. I det här kommer ju du in och jag hinner inte rätta honom. Och det har ju hänt innan att folk tror att jag är Laleh. Sen tänker han väl “va konstigt att Henrik Schyffert sticker tungan i Laleh så det börjar väl gå upp för honom”. Sedan går han tillbaka till sitt sällskap och hans fru är ju där också, berättar Nour.

Nour El Refai.

Nour El Refai.

Både Nour och Henrik skrattar åt minnet och Nour fortsätter med att berätta om andra gången hon träffade prinsen. Denna gång i Lund, där prinsen skulle dela ut pris i en matlagningstävling och Nour skulle köra stand-up på efterfesten.

Carl Philip bad om ursäkt till Nour El Refai

– Prinsen sitter längst fram, och jag har en rutin som jag brukar köra och har gjort i säkert tre år. Det var ju bestämt innan incidenten med prinsen. Jag imiterar Laleh och tar upp att folk ofta tror att jag är Laleh och Carl Philip tror ju direkt att den handlar om honom, vilket den inte gör. När jag lite senare ska traska tillbaka till hotellet kommer det fram en väldigt formell herre till mig, med proper kostym och medaljer på och säger “ursäkta, prinsen vill tala med dig”, och jag blir 7 år gammal och jätteglad, säger Nour och fortsätter:

– Jag känner mig så märkvärdig. Jag skuttar glatt tillbaka till galan och går fram till prinsen. Då säger prinsen “Du Nour, den där gången.. jag misstog dig för Laleh, det blev så konstigt” och jag svarar “Jag vet det händer jätteofta, varannan gång nån känner igen mig tror dem att det är Laleh” och han ber om ursäkt och är jättegullig med det, avslutar Nour.