Prins Carl Philips och prinsessan Sofias dröm gick i kras

carl philip sofia

I en intervju med TV4 berättade Carl Philip och Sofia om sina framtidsplaner. Men sedan kom coronaviruset och alla planer fick sättas på paus.
Slå på ljud

Coronaviruset har förändrat många människors vardag. Under våren har det inte varit möjligt att röra sig fritt, i världen, och många planer har blivit inställda. Det har inte heller varit läge att göra några stora livsförändringar, åtminstone inte om det handlar om att flytta utomlands.

I december, år 2019, intervjuades Carl Philip och Sofia av TV4:s Jesper Börjesson. Då fick de frågan om kungens beslut att krympa kungafamiljen på titlar, som innebär att varken Carl Philips eller Madeleines barn är några kungliga högheter längre.

Sofias ord överraskade alla

– Det är en fråga som vi i familjen har diskuterar, länge. Så för oss kom det inte som en blixt från klar himmel. Vi stöttar ju självklart pappa i det. Någonstans är det ju också ett naturligt steg, säger Carl Philip i intervjun.

Prins Gabriel och prins Alexander med mamma Sofia och pappa Carl Philip.

Carl Philip och Sofia överraskade alla när de berätta om drömmen att flytta utomlands.

Men det var framförallt Sofias svar som överraskade. Hon beskrev, mer konkret, vad beslutet kan komma att innebära för prinsfamiljen.

– Vi kan flytta utomlands om vi vill, precis som Madeleine och Chris. Och våra pojkar kan gå i skolan där.

Det här citatet kom som en chock för många. Men någon flytt är inte aktuell på länge. Sedan mars månad sitter ju kungaparet isolerade på Stenhammar slott och Carl Philip och Sofia behöver hjälpa Victoria och Daniel med det kungliga arbetet i Stockholm. Drömmen om att flytta utomlands får därför skjutas på framtiden.

Foto: TT