Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Charles kärlekstradition avslöjad!

09 jul, 2019, 18:30 
Solälskande. Väldoftande. Och i chocking pink. Nej, vi pratar inte om Camilla... Utan om prins Charles speciella kärlekstradition. För visste du att han har burit exakt samma blomma på alla barnbarnens dop (utom ett)?
Annons

Baby Archies dop i helgen slutar inte att fascinera. Och den här gången är det farfar Charles som är det stora samtalsämnet.

Dopbilden

Eller närmare bestämt hans dopblomma. den mycket speciella nejlikan Dianthus Devon Wizard från hans älskade country house Highgrove i The Cotswolds.

Prins Charles

Nej, han har nog inte plockat den själv, det kan man inte riktigt vänta av någon som uppges ha en person som klämmer ut tandkrämen på tandborsten. Men fint i alla fall!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Precis som vår egen kung gillar prins Charles nämligen traditioner. Och nu visar det sig alltså att han har kört med samma nejlika på nästan alla barnbarnens dop:

Prinsessan Charlottes dop 2015.
På prinsessan Charlottes dop i juli 2015…
Prins Louies dop 2018.
…och på prins Louies stora dag i juli 2018.

Ja, och så på baby Archies häromdagen som sagt. Det var bara när prins George råkade döpas i oktober som det var kört med nejlikan, Charles fick nöja sig med en fluffig sidennäsduk i kavajfickan i stället:

Annons
Prins Charles

Vi är förstås nyfikna på hans tanke med denna barnbarnstradition, och enligt Interflora symboliserar nejlikan bland annat kärlek. Sitt botaniska namn Dianthus har den fått från grekiskan dios (Zeus, gudens) och anthos (blomma) – så gudomlig blomma. Och det kan ju passa bra på ett dop.

Men sen är prins Charles förstås ett stort fan av det här med blommor i knapphålet, så där i största allmänhet. Och är det inte någon som plockar en chockrosa nejlika åt honom hemma på Highgrove så händer det ofta att han dyker upp med en blåklint så här års:

Och här hade han gått loss med lite av varje som du ser!

Annons

Härligt, eller hur? Så heja prins Charles, vi gillar dig skarpt!

Prins Charles och Camilla på en strand i Wales.
Charles och Camilla på en strand i Wales, och blåklinten är på plats.

Men tillbaka till hans älsklingsblomma:

Prins Charles älsklingsnejlika Dianthus Devon Wizard i närbild.
Prins Charles älsklingsnejlika Dianthus Devon Wizard i närbild.

Nejlikan är för övrigt en gammal favoritblomma som har gjort comeback de sista åren. Förr var den mest känd just som knapphålsblomma på herrarnas kavajslag, men nu har den alltså fått revansch. Det finns både storblommiga och flerblommiga, och de småblommiga grenade sorterna kallas ofta för elegansnejlikor.

 

Foto: TT

 

Annons