Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Charles sumpar Victorias och Daniels bröllop

01 jun, 2010, 12:12 
Agneta Nisbeth
Annons

Prins Charles kommer inte på Victorias och Daniels bröllop.
Prins Charles kommer inte på Victorias och Daniels bröllop.

Den brittiska tronföljaren prins Charles kommer inte – drottning Elizabeth skickar istället prins Edward och hustrun Sophie att närvara vid det svenska kronprinsessbröllopet.

Nu är det klart vilka som kommer att representera det brittiska kungahuset på Victorias och Daniel Westlings bröllop.  Som vi tidigare skrivit kommer varken prins William eller prins Harry. Nu är det klart att inte heller prins Charles och Camilla Parker Bowles kommer att närvara. Trots att prins Charles  i egenskap av tronföljare enligt etikettsreglerna borde delta. Drottning Elizabeth, som inte heller kommer, skickar istället yngste sonen prins Edward och hans fru Sophie av Wessex, meddelar en talesperson till Expressen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Prins Edward och hans Sophie kommer att representera det brittiska kungahuset.
Prins Edward och hans Sophie kommer att representera det brittiska kungahuset.

Fotbolls-VM även för Charles?

Som tidigare meddelats kommer  varken prins William eller prins Harry, då de kommer att vara i Sydafrika på fotbolls-VM i juni. Men prins Charles hade förväntats komma, då han ju är brittisk tronföljare. Prins Charles struntade även i kronprins Frederiks och Marys bröllop 2004.

Vad prins Charles ska göra istället för att gå på bröllop den 19 juni finns ännu inga uppgifter om i kalendern på den kungliga hemsidan.

Läs också:


Av Ann-Sofie Lundin

Foto: IBL

Annons