Prins Charles tog betalt av Kate Middleton för semestervistelsen!

Man får inget gratis, inte ens om man är blivande svärdotter till prins Charles. Eller kanske – i synnerhet om man är blivande svärdotter till prins Charles...? Prinsen såg nämligen till att ta betalt av Kate Middleton och hennes familj när de "lånade" ett av hans semesterresidens under julen.

Ja, Kate Middleton fick snällt langa upp sina slantar för att få låna ett av prins Charles flotta rekreations-residens i julas, det avslöjar nu en kunglig källa för engelska The Sun. Det var på Restormel Manor i grevskapet Cornwall i södra England som Kate tillsammans med sin familj tillbringade några sköna jullediga dagar.

Intäkterna går till prinsens privata aktiviteter

Prins Charles son prins William, 27, har varit tillsammans med Kate, 28, i hela sex år nu, och det ryktas om bröllop inom några år. Men inte tycks det spela någon roll för blivande svärfar prins Charles – omkring 3 000 pund i veckan vill han ha för att låna ut sitt residens… vara vem det vara månde.

Restormel Manor är 500 år gammalt och ägs och förvaltas av The Duchy of Cornwall, vars intäkter står för Charles olika publika, välgörenhets- samt privata aktiviteter. Prins Charles är också aktivt involverad i driften av företaget.

Kate semestrade med familjen

Kate besökte residenset ihop med sina föräldrar Michael och Carole, systern Pippa, brodern James och ytterligare några familjemedlemmar. Charles själv tillbringade julen som vanligt med en kunglig familjesammankomst på Sandringham i Norfolk. Men för nyårsfirandet gjorde både “Wills” och Kate prins Charles sällskap i Skottland – ja, de är ju nästan familj…

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: TT