Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Charles tog det coolt i kilt på klanmöte

06 aug, 2009, 08:15 
Agneta Nisbeth
Prins Charles var stilig i sin kilt på ett stort klanmöte i Skottland häromdagen då tiotusentals besökare hade samlats för att fira Skottlands stolta kulturarv.
Annons

Evennemanget “The Gathering” är det största skotska klanmötet i världen och det öppnades högtidligen av prinsen av Wales. Det är ett stort firande av det skotska kulturarvet som pågick i dagarna två i Edinburgh. Förutom allehanda festligheter och säckpipespel så var det även massor av “highland games”, traditionella skotska tävlingar. Prinsen bar en kilt med klanfärgerna från familjen Stewart, en av de största klanerna, och var lugnet själv och verkade trivas jättebra i miljön.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

När Charles är i Skottland tituleras han “hertig av Rothesay”, vilket är en speciell titel som tilldelas kungadömet Skottlands tronarvinge. Och sedan 1707 års union mellan Skottland och England tillfaller titeln således Storbritanniens tronarvinge.

Charles och Camilla

Titeln “prins av Wales”, som annars är den mest kända av Charles titlar, används inte i formella sammanhang i Skottland. Charles fru Camilla, hertiginna av Cornwall, fanns såklart också på plats och fick därmed tituleras “hertiginna av Rothesay”.

Paret träffade representanter för 124 olika klaner och familjer som deltog, många besökare hade kommit långväga från andra länder.

– Tack och lov är livet för klanmedlemmar år 2009 något mindre blodstänkt och olyckligt än det var för alla deras tusentals anfäder. Detta är ett rörande möte mellan Skottlands historia och dess nu levande arv, sa Charles då han höll tal.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: TT

Annons