Prins Charles tvingas avstå från skidsemestern

Prins Charles älskar de pudriga pisterna i Klosters, hans skidpärla sedan mer än 30 år tillbaka. Men nu är det slut på det roliga.

 

När kvicksilvret dalar nedåt och snöflingorna bäddar in de schweiziska Alperna i ett mjukt duntäcke – ja, då blir det fart på livsandarna hos prins Charles. År efter år efter år har han återvänt till Klosters för sin vintersemester och med liv och lust har han kastat sig utför backarna så att tofsen på toppluvan knappt hängt med.

Avrådde prins Charles att resa

Men i år får han se sig snuvad på sin efterlängtade alpresa. I alla fall om man får tro brittiska Telegraph. De rapporterar nämligen att självaste premiärminister Gordon Brown har avrått prins Charles från att resa. Det ser nämligen inte särskilt bra ut när landets ekonomi krisar, uppges Gordon Brown tycka.

Och framförallt inte eftersom det brittiska hovet äskar mer pengar.

– Charles har muttrat om att regeringen tycker att det är en dålig idé, berättar en källa för Telegraph.

Får agera världssamvete

Från Clarence House hävdar man dock att prins Charles faktiskt inte hade tänkt att åka till Klosters i år i vilket fall som helst. Och lika bestämt förnekar man från Downing Street att premiärministern skulle ha några synpunkter på prinsens skidåkning i Schweiz. ”Ingen sådan konversation har ägt rum”, heter det.

För två år sedan blev det inte heller någon resa till Klosters. Den gången avstod prinsen från att resa för miljöns skull. Stackars Charles som får agera världssamvete. Det ekar tomt mellan väggarna i sviten på femstjärniga Walserhof Hotel i Klosters. Ingen prins Charles i år heller.

Vad hertiginnan av Cornwall tycker? Hon bryr sig nog inte så mycket. Varken skidåkning eller alper kommer högt på hennes favoritlista.

Foto: TT