Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Charles vädjar om hjälp för att rädda regnskogen

01 okt, 2009, 16:11 
Av
Världens regnskogar stympas i en rasande hastighet. Nu vädjar prins Charles till oss alla att agera!
Annons

 

Prins Charles har gjort sig känd som en riktig miljökämpe. Nu uppmanar han alla att dra sitt stå till stacken och engagera oss i hans projekt för att rädda regnskogen. Och vi har all anledning att oroa oss. De senaste 50 åren har en tredjedel av världens regnskogar skövlats och var fjärde sekund försvinner en yta motsvarande en fotbollsplan!

Snart dags för klimatmöte

Skrämmande fakta med tanke på att regnskogarnas väl och ve inte bara påverkar de miljoner människor, unika djurarter och växter som lever i dem utan också hela vårt klimat och vår miljö.

Snart träffas världens ledare för ett klimatmöte. Och då är det av yttersta vikt att frågan hamnar överst på dagordningen, menar prinsen av Wales.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Vi måste visa att vi alla vill engagera oss för att bevara regnskogen. Att rädda regnskogen räddar oss alla, vädjar prins Charles.

Till sin hjälp att sätta fokus på den brännheta frågan har Charles engagerat en hel hop världsstjärnor som Sting, Pelé, Rod Stewart och Vivienne Westwood. Men alla måste delta i kampen.

– Du kan göra hela skillnaden, säger prins Charles.

Klart vi ska vara med!  Gå in på www.rainforestSOS.org du också och skriv på!

Foto: TT

Annons