Prins Charles vädjar till britterna: Hjälp till att plocka frukt

Prins Charles uppmanar britterna att plocka frukt.
Prins Charles uppmanar britterna att kavla upp ärmarna och hjälpa till att plocka frukt.
Annons

Det var oroliga tider i Storbritannien redan innan coronaviruspandemin – åratal av brexitkaos förde med sig osäkerhet och splittring i landet. Och pandemin har slagit hårt mot Storbritannien. Landet är ett av de hårdast drabbade i världen av covid-19.

Annons

En industri som chockats av både brexit och covid-19 är lantbrukare som odlar frukt, bär och grönsaker. Storbritannien har hittills varit helt beroende av arbetare från Östeuropa som säsongsarbetar i fälten. Av de 70 000 arbetare som krävs en typisk säsong är bara kring en procent britter, enligt tidningen Washington Post.

Men stängda gränser har gjort det svårt för säsongsarbetare att ta sig runt i Europa. Samtidigt har länder som Tyskland lyckats locka många av säsongsarbetarna bort från Storbritannien med högre löner. Därför riskerar nu Storbritanniens matproduktion att hamna i kris.

Annons

Prins Charles: Vi behöver en armé av människor som hjälper till

Prins Charles har nu engagerat sig i frågan. Han skickar ut en videohälsning via sitt officiella Twitterkonto där han uppmanar britter att göra sitt för att se till att frukten plockas.

 

Annons

– Inom de närmsta månaderna kommer vi behöva tusentals britter som hjälper till att plocka grödorna, säger prins Charles i videoklippet.

Många britter har blivit arbetslösa i den ekonomiska nedkylning som blivit en följd av pandemin. Därför hoppas Charles på att många kommer lockas av fruktplockarjobben.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Prins Charles vädjar till britterna: Hjälp till att plocka frukt”

 1. ananas skriver: 22 maj, 2020

  Inga inkomna kommentarer sedan onsdag?


 2. HMA skriver: 22 maj, 2020

  Ja, nu får britterna smaka på sin Brexit..! “Make Britain great again” eller hur det nu var tongångarna gick.

  Vet att de som är kvar i engelska kungahuset gör sitt yttersta nu för att framstå som plikttrogna och arbetssamma men det ger ändå en knepig ton när samhällets lyxlirare nr 1 – inklusive sonen som drog från ansvaret för ett lyxliv i Hollywood! – uppmanar vanliga människor att kavla upp ärmarna och knega.


  1. Anna skriver: 25 maj, 2020

   Bra sagt…håller med till 100%. Det är som när kungen i sitt jultal till folket sa något om att “det kommer inga stekta sparvar flygande till den som inte anstränger sig”…det låter onekligen konstigt när det kommer från människor som fötts till en privilegierad ställning utan att behöva några meriter.


 3. PernillaA skriver: 22 maj, 2020

  Tyskland har själv inte tillräckligt med arbetskrafter varken till sparrisskörden eller inom andra jordbruk; många studenter åkte ut och hjälpte bönder


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar