Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Charles vårdar sina rötter i Draculas hemland

29 jun, 2010, 09:14 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons
Charles
Prins Charles besökte Glastonbury-festivalen.

Prins Charles håller på att rusta upp en semesterbostad i Transylvanien, där han har släktrötter som går tillbaka till självaste greve Dracula.

Nu är renoveringen snart klar av den 150 år gamla gården som ligger i en avlägsen trakt i Transylvanien, Rumänien. Prinsen köpte fastigheten 2006 och har hållit på att rusta upp den till en semesterbostad, som också ska fungera som ett gästhus när han inte är där, skriver Daily Mail.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Viscri, en av byarna där prins Charles köpt en fastighet.
Viscri, en av byarna där prins Charles köpt en fastighet.

Släkt med “Pålspetsaren”

Och Transsylvanien är ett passande val med tanke på att brittiska kungafamiljen ska vara besläktad med självaste greve Dracula. Eller rättare sagt, med  den fruktade “Vlad Pålspetsaren”, som var  förebilden för författaren Bram Stokers legendomspunna blodsugande romanfigur, och som en gång bodde i trakten och spred skräck. Detta har forskare på sajten Ancestry.com kommit fram till. Det är dessutom ett faktum att porphyria, en järnbristsjukdom som tros ligga bakom vampyr-myten, faktiskt har funnits i den brittiska kungafamiljen…

Annons

Grundad av förfäderna

Det senast renoverade huset ligger i byn Zalanpatak, som sägs ha grundats av en av prins Charles transylvaniska förfäder på 1500-talet. Prins Charles, som besökte Transylvanien för första gången 1998, har sen dess köpt tre fastigheter där. Han har tidigare pratat om hur vackert han tycker att området är och har också lobbat för att området ska satsa på hållbar utveckling.

Prins Charles skakar hand med en vattenkran för Wateraid-kampanjen.
Prins Charles skakar hand med en vattenkran för Wateraid-kampanjen.

Minglade på rockfestival

I helgen var prinsen och besökte rockfestivalen Glastonbury i södra England, för att uppmärksamma de välgörenhetsprojekt som är förbundna med den 40-åriga festivalen. I det här fallet var han där i egenskap av ordförande för “Water Aid”. Till besökarnas förtjusning och förvåning minglade tronföljaren runt en stund på området. Han roade sig bland annat med att kasta boll och vann ett par gummistövlar – ett typiskt måste på de leriga engelska  festivalområdena.

Läs även:

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: All Over Press

Annons