Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prins Christian porträtterad tillsammans med farmor Margrethe

12 jan, 2012, 09:20 
Agneta Nisbeth
Annons

Det danska nationalhistoriska museet vill också vara med på ett hörn och fira drottningens 40-årsjubileum så nu har en stor utställning om Margrethes 40 år på tronen öppnat på Fredriksborgs Slot.

Vid invigningen deltog förutom kungaparet också kronprinsessan Mary, kronprins Frederik, prins Christian och prins Joachim. Ett nytt porträtt av drottning Margrethe, kronprins Frederik och prins Christian avtäcktes. Det var första gången som prins Christian fick hjälpa sin farmor att avtäcka en målning föreställande prinsen själv.

Annons

Tre generationer

Det är också första gången på över hundra år som Danmarks regent med sina två tronföljare, tre generationer, har avportätterats. På målningen håller lille Christian sin farmor i handen och kronprins Frederik står lite i bakgrunden.

Under ceremonin syntes det tydligt hur nära Christian står drottning Margrethe. Som blivande kung behöver han ju många goda råd av sin farmor!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Utställningen på Fredriksborg Slot i Hilleröd har öppet varje dag t o m 22 april.

Av Eva Österlind

Foto: Stella Pictures

Annons

Läs även:

Annons