Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Christian ställs inför ett tufft år – nu förändras allt

08 aug, 2023, 15:00 
Felicia Plåt
Prins Christian
Prins Christian fyller 18 år den 15 oktober. Foto: TT

Prins Christian har ett slitsamt men roligt år framför sig!

Annons

Nu har regnet börjat falla och det är flera personer som har fått tacka semestern för denna gången och gå tillbaka till sina arbeten. Nu börjar det även bli dags för skolungdomarna att gå tillbaka till skolbänken. Efter ett långt och händelserikt sommarlov ska de nu börja plugga igen.

Kung Haralds egna ord om olyckan: ”Jag visade min...”Brand logo
Kung Haralds egna ord om olyckan: ”Jag visade min...”

Prins Christians sista skolår

Många är förväntansfulla då de kanske ska börja skola för första gången, få en ny klass eller byta skola helt. En person som troligtvis är väldigt förväntansfull över att börja skolan igen är prins Christian av Danmark.

Precis som alla andra ska även han gå tillbaka till skolan igen, redan den 10 augusti. Men detta kommer bli ett väldigt speciellt skolår för den unga prinsen. Han ska nämligen börja sitt tredje och sista år på Ordrup Gymnasium i Charlottenlund i Köpenhamn.

Annons

Detta betyder att han bara har ett år kvar av studier innan han ska bege sig ut i vuxenlivet på riktigt.

Vi alla vet att sista åter på gymnasiet innebär väldigt mycket plugg och stress. Man ska ha sina sista tentor, vilket kommer betyda att Christian som alla andra kommer sitta med näsan i en bok större delen av tiden. Men det betyder även mycket glädje och fest.

Efter tretton år i skolbänken kommer prinsen, precis som alla andra, fira att han äntligen är klar och redo för nya utmaningar. Studentmössan åker på och det blir både tjo och tjim tillsammans med sina skolkamrater och familj efter sista året av slit.

Ingrid-Alexandras fest-period

En annan kunglighet som hade det riktigt festligt under sina sista månader i skolan var den norska prinsessan Ingrid-Alexandra. I Norge firar de stort med den så kallade "russ-tiden". Då köper studenterna bussar som de pyntar och sedan åker runt och festar i under deras sista tid. Och Ingrid-Alexandra var inget undantag.

Den norska prinsessan verkade ha en riktigt rolig sista tid i skolan, och vi tror att även Christian kommer njuta av den sista tiden tillsammans med sina skolkamrater.

Han kommer även fira en annan stor dag då han fyller hela 18 år den 15 oktober. Vilket kommer firas med en stor fest!

Annons