Prins Christian växer så det knakar – se nya bilderna!

Prins Christian blir mer och mer lik sin pappa, kronprins Frederik, för var dag som går. Idag fyller han 14 år och kronprinsessan Mary släpper ett par härliga nytagna bilder på sonen!

Idag är det flaggan i topp som gäller i Danmark! Det är dags att fira kronprinsparets äldste son, prins Christian, som fyller 14 år idag. Christian tar mer och mer plats i det danska kungahuset och hittar sin roll som blivande statschef, efter pappa Frederik.

Christian, Margrethe

En fantastisk bild på Christian som liten tillsammans med farmor, drottning Margrethe.

På Färöarna förra året visade han upp en ny sida, när han gjorde pappa kronprins Frederik sällskap på en rad olika offentliga uppdrag. Det syntes lång väg att Frederik var stolt över att ha sin son vid sin sida.

Christian flyttar till Schweiz

Alldeles nyligen kom nyheten om att den danska kronprinsfamiljen beger sig till Schweiz där de fyra barnen Christian, 14, Isabella, 12 och tvillingarna Vincent och Josephine, 8 år kommer att gå i skolan framöver. Familjen har inte gett klara besked om varför de byter skola, men skolan de gick på i Köpenhamn har flera gånger fått hård kritik.

I dansk media har det rapporterats om att skolan har en otroligt hård stämning och det har framkommit uppgifter om att våld, så som stryptag och slag, förekommer. Skolan nekar till anklagelserna.

Prins Christian

En av de nya bilderna på prins Christian som det danska hovet släppte idag.

Men kronprins Frederik och kronprinsessan Mary tog barnen från skolan och nu kommer de alltså istället gå i en skola i Schweiz. Föräldrarna planerar dela upp tiden med barnen och pendla fram och tillbaka till Schweiz under tiden.

Christian

Dagen till ära delar det danska hovet med sig av ett par nytagna bilder på prinsen som kronprinsessan Mary tagit, och oj som Christian vuxit har vuxit! Och lika söt då som nu. Ju äldre han blir desto mer och mer lik blir han sin pappa!

Foto TT, Kronprinsessan Mary