Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Prins Christians premiär på Instagram – se hans första bild!

prins Christian

Visserligen var det via kungafamiljen eget Instagramkonto men nu har prins Christian själv kommenterat sina insatser i Royal Run.

Kronprins Frederik har själv skapat loppet Royal Run, att röra på sig tillsammans är något har ivrar för och givetvis ville kronprinsen vara på plats när barnen och hustrun kronprinsessan Mary deltog i loppet.

Själv var han – som vi tidigare berättat –inte frisk nog att delta detta år, förutom en kortare promenad i Århus så fick han snällt titta på när familjen sprang. Det var åter ryggproblem som han drabbats av, smärtorna lär tydligen vara ganska stora.

frederik med barnen

Med under loppet var även prins Christian, 13, prinsessan Isabella, 12, samt tvillingarna prins Vincent och prinsessan Josephine, 8. Innan det var dags att springa debuterade Christian också på Instagram.

Christian sa de gladde sig åt att springa

– Om en liten stund vill jag tillsammans med mina syskon springa en ”Familje-mil”. Vi gläder oss att få springa i mål vid Slottsplatsen, skrev prins Christian.

Frederik och Vincent

Naturligtvis fanns pappa på plats vid mållinjen för att ta emot sina duktiga familjemedlemmar.

–Så alla fyra barn kom i mål till slut. Vi är alla otroligt glada för det stora engagemanget till årets Royal Run över hela landet. I det sammanhanget gläder det mig att berätta att arrangörerna redan är igång med att förbereda nästa års lopp.

prins Christian och Josephine

Han skrev också en extra fin hälsning till sin dotter Josephine. Som man ser kram om sin dotter på en av kungahusets alla Instagrambilder.

– Snyggt, min dotter!

Frederik kunde inte springa själv

Den danske kronprinsen har också skrivet en egen liten förklaring till att han inte var med just denna gång och sprang med alla de andra:

–Eftersom jag tyvärr inte själv kan springa med i den stora finalen i år så hade jag i alla fall den stora glädjen att cykla sträckan för en tid sedan. Tack till er alla som deltagit. Nu får jag hoppa mig själv fram längs vägen.

kronprinsessan mary med barnen

På den sista bilden i serien som hovet lagt ut på Instagram ser vi en hel hög med löparskor. Det står också att läsa:

– Så har den siste av oss kommit in över målsnöret Tack till er alla som varit med att göra denna dag så fin och vi hoppas ni haft en härlig upplevelse. Vi ses nästa år.

Foto: TT