Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniel avslöjar – ska lära Estelle åka tunnelbana

02 jun, 2017, 12:00 
Margareta
Nu berättar prins Daniel om familjens liv i en ny intervju med Dagens Nyheter.
Annons

Prinsessan Estelle och prins Oscar har en förälder som vuxit upp på ett slott, en annan som vuxit upp i en tätort med omkring 2 700 invånare. Nu berättar prins Daniel i en ny intervju med Dagens Nyheter om hur han och kronprinsessan ser på barnens uppfostran, och vilka delar han vill ta in i deras liv. Delar som även många av oss andra i samhället upplever varje dag.

– Jag tycker också att det är viktigt att låta barnen vara i alla miljöer. Man ska veta hur tunnelbanan fungerar och hur det är att åka buss och hur det är att stå i kö och hur det är att känna den här passionen som finns inom idrottsrörelsen när det är match och Black Army sjunger för full hals. Det är något som jag inte vill att de ska gå miste om, säger han i intervjun. 

Prins Daniel berättar vidare att Estelle fortfarande går på dans som fritidsaktivitet. Och hemma på Haga läser han för henne. En av böckerna prinsessan verkligen tycker om är den som nyligen skapades genom prinsens organisation Generation Pep. Boken ”Fiffiga kroppen och finurliga knoppen” ska locka små barn till rörelse.

— Jag har läst den för Estelle och hon älskar den. Att vara med sina barn är det bästa som finns, säger han.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Att få Estelle att röra på sig verkar däremot inte vara några problem. Hon tycks ha ärvt föräldrarnas kärlek till utomhusaktiviteter.

– Nu är Estelle i åldern när hon håller på att lära sig att cykla och det är otroligt kul, avslöjar prins Daniel bland annat i intervjun. 

Foto IBL

Annons