Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniel berättar om babylyckan

06 sep, 2015, 13:40 
Agneta Nisbeth
Annons
danielslopp1

Prins Daniel har gjort sitt första uppdrag efter gravidbeskedet i fredags kväll.  Under Idrottens dag i Solna berättade han om känslorna kring att bli tvåbarnspappa. “Vi glädjer oss verkligen åt det här” säger han till Svensk Damtidning.

På söndagen var det dags för det årliga Prins Daniels lopp i Hagaparken norr om Stockholm. 1500 barn var anmälda till motionsloppet och prinsen var givetvis på plats för att vara med och heja på samt belöna deltagarna med medaljer.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
danielslopp3

Regnet öste ner, men prins Daniel var på ett strålande humör. Han tog också emot en hel del gratulationer och lyckönskningar med anledning av gravidbeskedet som kom i fredags. I mars är kronprinsessparets andra barn beräknat.

– Det känns jättebra, men det är en lång bit kvar så vi får hålla tummarna att allt går bra. Vi glädjer oss verkligen åt det här, säger prinsen till Svensk Damtidning.

danielslopp

Prins Daniels lopp sker under Idrottens dag, tillsammans med bland annat Riksidrottsförbundet, och under dagen kan barn och ungdomar prova på en mängd olika sporter. Prins Daniel provade själv både Frisbee och Baseball.

Annons

– I morse när jag vaknade tänkte jag: sjutton också att det ska vara sånt här väder. Vi är lite bortskämda med att ha 10 000-tals människor här i parken under den här dagen. Men i dag är det ni som är riktiga entusiaster som är här och jag är tacksam mot er föräldrar som ger era barn chansen att komma hit, sa han i sitt invigningstal.

ste_sverigemiddag

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria under Sverigemiddagen som hölls på Stockholms slott på fredagen.

danielslopp4

Läs vår långa intervju med prins Daniel i nästa nummer av Svensk Damtidning.

Av: Liv Sander.

Bilder: Charles Hammarsten samt Stella Pictures.

 

Annons