Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniel delade ut priser på Fryshuset

16 apr, 2013, 10:51 
Agneta Nisbeth
Annons

I måndags närvarade prins Daniel vid Emerichfondens prisutdelning på Fryshuset i Stockholm.

Prins Daniel höll tal under prisutdelningen på Fryshuset i Stockholm och delade ut diplom till pristagarna av uppsatspriset, skolornas fredspris, årets eldsjäl samt 27Januaripriset.

Annons

I sitt tal sa Daniel bland annat:

– Att få vara här idag och dela ut priser till några som särskilt utmärkt sig genom att formulera och arbeta mot våld, mobbing och främlingsfientlighet gör mig stolt.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Via hovets hemsida får vi veta att: Emerichfonden bildades 1994 på initiativ av Emerich Roth, som överlevt nazismen i fem olika koncentrationsläger. Fonden arbetar ideellt och dess syfte är att genom årliga pristävlingar uppmuntra ungdomar i grundskolan och gymnasiet till aktiviteter som motverkar våld och främlingsfientlighet samt bädda för en trivsam och medmänsklig skolmiljö.

Av Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press Patrik Österberg

 

Annons