Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prins Daniel fick fotbollströjor till Estelle och Oscar

24 apr, 2019, 15:02 
Prins Daniel rivstartade dagen med två timmar på Fotbollförbundet i Solna. Och vilken succé det blev när han sedan kom hem till Haga med dagens presenter: varsin fotbollströja till prins Oscar och prinsessan Estelle!
Annons

Oscar är ju kungafamiljens egen fotbollskille och i somras såg vi honom när han dribblade runt utanför Solliden och visade upp sin vassa högerfot.

Hemligheten bakom fotbollströjorna

Och titta noga så ser du att kronprinsessan Victoria också är med på ett hörn på en av bilderna på tröjan, det är hon som kikar fram högst upp i högra hörnet.

– Prinsen besökte Fotbollförbundet för att få höra mer om deras arbete. Folkhälsa och rörelse är ju ett av prinsens fokusområden och bland många barn och unga är fotboll en viktig del, säger Johan Tegel vid hovets informationsavdelning.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
En glad prins Daniel på Fotbollförbundet.

– Damlandslaget spelar VM i Frankrike i sommar och Fotbollförbundet berättade om förberedelsearbetet.

Dessutom passade prins Daniel på att kicka lite boll när han hälsade på inne hos materialförvaltaren.

Prins Daniel kickar boll.
Kolla in den högerfoten!
Prins Daniel på Fotbollförbundet.
En nöjd prins Daniel inne hos materialförvaltaren.
Annons

Sedan blev det ännu mer fotbollssnack med Janne Andersson, förbundskapten för herrlandslaget, och Peter Gerhardsson, förbundskapten för damlandslaget.

Prins Daniel med Janne Andersson, förbundskapten för herrlandslaget, och Peter Gerhardsson, förbundskapten för damlandslaget.

Men landslaget i all ära, svensk fotboll är mycket större än så.

Annons

– Man är kanske inte medveten om det, men den absolut största delen av Fotbollförbundets arbete sker inte på elitnivå, utan den är mycket bredare, säger Johan Tegel vid hovets informationsavdelning.

Prins Daniel på Fotbollförbundets kansli i Solna.

– Fotboll är Sveriges största sport, det spelas 1500 matcher i snitt i Sverige varje dag och 1 av 3 idrottsaktiviteter är en fotbollsmatch. Dessutom är det ju en sport som är förhållandevis billig att utöva, och det betyder förstås att det är en sport som många kan delta i, vilket är bra för folkhälsan.

Annons
Prins Daniel på Fotbollförbundet. Från vänster damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson, generalsekreteraren Håkan Sjöstrand, ordföranden Karl-Erik Nilsson och herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson.
Efter två timmar med den här kvartetten så har prins Daniel bra koll på läget för svensk fotboll. Från vänster damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson, generalsekreteraren Håkan Sjöstrand, ordföranden Karl-Erik Nilsson och herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson.

Läs mer:

Foto: Claudio Bresciani /TT

Annons