Prins Daniel fina gest till prinsessan Madeleine på Skansen

prins daniels fina gest till madeleine på nationaldagen

När prinsessan Madeleine behöver hjälp kan hon alltid räkna med svågern Daniel.

Prins Daniel är en riktig gentleman som alltid står där med en hjälpande hand. Det visade han inte minst gentemot svägerskan Madeleine, när kungafamiljen firade Sveriges nationaldag på Skansen förra året.

Det här året fick vi se ett begränsat firande, på grund av coronaviruset och smittorisken, men år 2019 såg det annorlunda ut. Då samlades kungligheterna på Skansen för högtidsdagens Grand Finale.

Daniel bryr sig mycket om Madeleine

Men Chris O’Neill saknades vid prinsessan Madeleines sida. Han var kvar med barnen i USA och för att svägerskan skulle slippa gå ner för trappan ensam, medan kungaparet och prinsparet höll armkrok, gled Daniel upp vid Madeleine och erbjöd henne sin arm. En fin gest som också säger mycket om deras relation.

prins daniel prinsessan madeleine nationaldag

Daniel gick armkrok med Madeleine ner för trappan.

Men Victoria då?, undrar säkert en del av er. Hon slog följe med dottern Estelle, som också var på plats för att njuta av alla musikframträdanden på Skansen.

kungafamiljen skansen nationaldagen

Nästa år hoppas vi att hela familjen kan vara samlad på Skansen igen!

Det här året var inte Madeleine på plats för den svenska nationaldagen. Coronaviruset, och reserestriktionerna, har gjort att hon inte har velat resa just nu. Men vi hoppas förstås att vi får se henne på Solliden i sommar. Det blir ingen riktig sommar utan kungafamiljens härliga familjebilder på slottstrappan.

Foto: TT