Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniel - För ett friskare Sverige

10 maj, 2011, 11:06 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

I ett 20 grader vårvarmt Upplands-Bro invigde prins Daniel hälsovdagen “Ett friskare Sverige”, en vecka som ska göra framförallt barn och ungdomar uppmärksamma på hur viktigt det är att röra på sig och äta rätt.

Omringad av 200 barn från den hälsoinriktade Råbyskolan greppade prinsen, socialminister Göran Hägglund och Folkhälsoinstitutets generaldirektör Sarah Wamala varsin välvässad sax och klippte av ett grönt band.

Annons

Snabbt gick det!

Därefter sprang barnen mot prins Daniel som tog med dem på en 20 minuter lång promenad – och snabbt gick det!

Frågorna haglade

Frågorna haglade från de nyfikna barnen och prinsen svarade mer än gärna, samtidigt som han meddelade att han var oerhört varm i den ljusgrå kostymen. Innan prinsen lämnade skolan passade flera av barnen på locka till sig en kram.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Margareta Heed

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Annons