Prins Daniel förbereder sig inför framtiden

prins daniel tar hjälp av drottning silvia

Prins Daniel är van vid en stor arbetsbörda och mycket kungligt strålkastarljus. Men när han en dag ska stötta den framtida drottningen kommer intresset bli ännu större. Som tur är har han Silvia som hjälper honom på vägen.

Precis som Victoria förbereder sig för att bli drottning så gör sig Daniel redo för en framtid vid statschefens sida. Han är inne på sitt nionde år som prins och har verkligen vuxit i den kungliga kostymen. Men att vara gift med en drottning är förstås någonting helt annat. Daniel är van vid uppmärksamheten men när kronprinsessan en dag tar över tronen, efter pappa kungen, kommer strålkastarljuset förstås att skina ännu starkare. Och då gäller det att man förbered.

Prins Daniel är expert på att knyta kontakter. Både inom den kungliga världen och utanför. Han och Victoria är till exempel personliga vänner med Haakon och Mette-Marit och Frederik och Mary. Europas framtida regenter. De sitter alla i samma båt och har förstås många givande samtal när de ses. Och prins Daniel är minst lika drivande som Victoria – när de handlar om att planera in de kungliga träffarna. Nu senast, när kronprinsessparet var i Köpenhamn, var det självklart för dem att bo på Amalienborg slott.

Daniel har också många intressanta vänner inom näringslivet. Personer han har lärt känna genom Prins Daniels Fellowship. Affärsmannen Marcus Wallenberg är en sådan. Han sitter i styrgruppen för entreprenörsprogrammet och har även lärt känna Daniel privat. Han bistår Daniel med många goda råd – både i hans roll som prins men också om livet i stort.

Svärmor drottningens råd är ovärderliga för Daniel

Det tog inte lång tid, efter förlovningen, som Daniel vann svenska folket hjärtan. Hans kärlek till kronprinsessan Victoria gick inte att ta miste på och att han dessutom pratade öppet om sina tidigare njurproblem och den tuffa transplantation som ägde rum innan bröllopet gjorde att många fattade tyckte för honom från stark. Dessutom har ju Daniel hittat en egen kunglig bana att vandra på. Han har nämligen valt att engagera sig i barn och ungas hälsa och välmående och är en flitig förespråkare för att vi ska införa mer idrott i grundskolan. När kronprinsessparet lanserade organisationen Gen-Pep var det helt i linje med Daniels intressen och engagemang.

Men hur man bäst ska stötta sin maka i hennes framtida roll som statschef är ett ämne som varken entreprenörer eller hälsoprofiler vet någonting om. När Daniel har sådana funderingar får han istället vända sig till svärmor Silvia. Och hon ställer förstås alltid upp. Efter 44 år vid kungens sida kan hon konsten av att driva sina egna hjärtefrågor – samtidigt som man går bredvid regenten.

Svensk Damtidning erfar att Silvia och Daniel ibland har enskilda samtal om just detta och efter de mötena är Daniel alltid hoppfull, samtidigt som han känner tillförsikt inför framtiden.

Foto: TT