Prins Daniel – före och efter förändringen

Prins Daniel före och efter förändringen – det är bilderna som man bara inte kan sluta titta på!

 

Han har blivit prins, och tvåbarnspappa. Blivit av med efternamnet och sitt gamla jobb, och fått ständigt sällskap av skuggorna från Säpo. Ja, vilken resa prins Daniel har gjort!

Men en gång i tiden var han en 20-åring som inte direkt tog högskoleprovet på blodigt allvar och därför landade på ytterst blygsamma – för att inte säga rätt kassa – 0.1. Innan han år 1994 tog sitt pick och pack och flyttade till Stockholm.

Prins Daniel – då och nu

Daniel Westling och prins Daniel då och nu.

Daniel då och nu. På bilden till vänster är han 28 och den togs samma dag som förhållandet med kronprinsessan Victoria blev känt. Till höger ser du honom på hovets födelsedagsbild från i höstas, när han fyllde 46.

En som kan jämföra Daniel nu och då är affärskvinnan Gunilla von Platen, som råkade honom under hans första år som gymägare.

Gunilla von Platen som skrivit självbiografin Draken i rummet.

Affärsängeln Gunilla von Platen.

Då var Daniel runt 25 och i sin självbiografi Draken i rummet (Albert Bonniers Förlag 2020) berättar Gunilla om den Daniel som hon mötte: En ung, aningen blyg kille med fötterna på jorden.

Daniel Westling och hans röda Alfa Romeo år 2002.

Daniel Westling och hans röda Alfa Romeo.

I dag däremot! Nu är han den snitsiga 46-åringen i dubbelknäppt power-kostym som drar Sverige runt som kunglig mentor och peppar skolelever. Och han har en helt annan pondus och säkerhet, konstaterar Gunilla i boken:

”Vi har båda gjort en resa. Jag, den bråkiga invandrartjejen från förorten som byggde bolag från grunden och han, gymentreprenören från Ockelbo som blev hela Sveriges prins Daniel.”

Sådan är prins Daniel i dag

Prins Daniel, till vänster Gunilla von Platen.

I dag är Gunilla von Platen en av de entreprenörer som reser runt med prins Daniel i hans Fellowship för att inspirera unga till att starta egen business.

Och man undrar ju om det händer att att Daniel själv stannar upp och gnuggar sig i ögonen när han jämför nu och då. I grund och botten är han ju fortfarande samma kille.

Foto: Anna-Lena Ahlström/Kungl. Hovstaterna, Linda Broström/Kungl. Hovstaterna, TT.