Prins Daniel fyller år – se höjdpunkterna från hans liv som prins!

kronprinsessan victoria

Han var en man av folket som vann Victorias hjärta och har alltsedan dess gjort succé som prins! Här är 8 bilder från hans tid i kungafamiljen.

Prins Daniel har gått från Victorias ”gymkille” till en av de mest populära kungligheterna och han jobbar stenhårt för att representera kungahuset på allra bästa sätt. Idag fyller han 47 år och vi ser tillbaka på några av hans bästa kungliga ögonblick!

Kungen, Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och drottning Silvia under prinsessans Estelles dop i Slottskyrkan p Stockholms slott.

Första gången Daniel fick följa med på vänbröllop! Det var 2003 och bruden var Victorias bästa vän Andrea Brodin.

Victoriadagen är alltid en speciell dag i kungahuset, men numera är det en familjehögtid där alla deltar! I år blev det inte lika storslaget, men känslan infann sig ändå.

Prins Daniel och Chris O’Neill

Som personer har Daniel och Chris kanske inte så mycket gemensamt, men de delar den ovanliga erfarenheten att ha gift sig med en prinsessa, och genom åren har de blivit goda vänner!

Kronprinsessan Victorias privata bild inifrån bröllopet 19 juni 2010.

Det är nu 10 år sedan Daniel och Victoria gifte sig och Daniel blev prins av Sverige!

Vad Victoria än tar sig för så finns Daniel där vid hennes sida och stöttar.

prins daniel prins oscar

Prins Daniel med prins Oscar, år 2016. Han är såklart en fantastisk pappa till lillprinsessan Estelle och lillprins Oscar.

Alltid med ett leende på läpparna (nåväl, oftast…)!

Vi hoppas Daniel får en fantastisk födelsedag och uppvaktas av hela familjen, stort grattis Daniel!