Prins Daniel gör en Mette-Marit: "Hög tid att ta problemen på allvar"

Prins Daniel gör en Mette-Marit: "Hög tid att ta problemen på allvar"

Prinsen skriver öppet brev.
Prins-Daniel-ibl

Prins Daniel tar efter sina kungliga kollegor och formulerar i ett öppet brev sina tankar och åsikter kring ett väldigt viktigt ämne. I dagens Metro hittar man ett meddelande från Daniel och Gen-Peps projektledare Carolina Klüft där de uppmärksammar vår tids stora folkhälsofråga.

– Vi rör på oss för lite och äter för mycket. Våra levnadsvanor riskerar bokstavligen att ta död på oss och det är hög tid att ta problemen på allvar, skriver de bland annat.

På Gen-Peps konto på Instagram förklarar organisationen att det öppna brevet är startskottet för ett åtta veckor långt samarbetet med Metro som ska inspirera till mer rörelse och motion i vardagen.

Öppna brev har blivit på modet i den kungliga världen efter att prins Harry i november skickade ut en personlig formulerad kommuniké där han bad medierna att lämna flickvännen Meghan Markle ifred. Förra veckan var det norska kronprinsessan Mette-Marit som fattade pennan och skrev ett öppet brev där hon förklarade att sonen Marius inte längre ska betraktas som en offentlig person.

Prins Daniel under ett besök hos fotbollsklubben AS Roma.

Prins Daniel under ett besök hos fotbollsklubben AS Roma.

Av: Liv Sander.

Foto: IBL, Instagram.com/gen.pep