Prins Daniel har fått hemskt besked från Ockelbo

Prins Daniel och Olle Westling och Ewa Westling

Prins Daniel har fått hemska besked från Ockelbo. Nu växer oron för hans föräldrar Ewa och Olle Westling.
Prins Daniels ånger med mamma Ewa
Slå på ljud

Prins Daniel har fått hjälp och stöd under hela pandemin. Hovet har varit väl medvetna om hur smittspridningen fungerar och följt alla rekommendationer.

Men Daniel har fler än sig själv och kronprinsessan Victoria att oroa sig över. Han har också sina föräldrar, Ewa och Olle Westling.

Prins Daniel har fått hemskt besked om Ockelbo

Prins Daniel och Olle Westling och Ewa Westling

Prins Daniel har fått tråkiga nyheter från Ockelbo.

De bor som bekant i Ockelbo, ungefär tre mil norr om Sandviken.

I maj rapporterade tidningen Arbetarbladet att Ockelbo kommun hade flest dödsfall relaterade till covid-19 sett till invånarantal i hela Gävleborgs län.

I oktober kom nästa tunga besked. Gävleborg län gick ut och meddelade att både andelen misstänkt smittade och andelen positiva prov ökat. Utvecklingen gick åt helt fel håll för Ewa Westling och de andra boende i området.

Nu har vi nåtts av ännu en motgång – och det är återigen Ockelbo som är i fokus. Arbetarbladet skriver att tretton personer smittats på äldreboendet Bysjöstrand.

– Trots stora insatser av alla våra medarbetare har viruset tagit sig in på Bysjöstrand, det visar på vilket lömskt och oberäkneligt virus det här är, säger Johan Callenmark, socialchef i Ockelbo kommun, till Arbetarbladet.

– Vi har en omfattande smittspridning i Ockelbo. Ju mer den finns i samhället, desto större risk är det att den tar sig in på boendet. Det är oberäkneligt och lömskt och man förefaller, i vissa fall, kunna bära det utan att känna nämnvärda symptom.

Vidtar nu krisåtgärder

Region Gävleborg har tidigare vidtagit åtgärder för att minska smittspridningen i länet.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och provtar insjuknade personer från områden drabbade av coronavirus för att undvika smittspridning i samhället, har Signar Mäkitalo, smittskyddsläkare, sagt i ett uttalande.

– Vi har tillräcklig tillgång på utrustning och förbereder om ett ökat behov av utrustning skulle uppstå.

LÄS MER: Paret Westlings relation till kungafamiljen – så är den egentligen

LÄS MER: Daniels okända syster – Anna Westlings liv i de dolda