Prins Daniel har hittat sin själsfrände – i Nederländerna

Prins Daniel och prins Constantijn

Prins Daniel brinner för entreprenörskap. Nu kan det vara så att han har hittat sin själsfrände i ett av de europeiska kungahusen. Nederländernas prins Constantijn.

Prins Daniel fortsätter sin mission att få unga personer att starta företag, främst genom projektet Prins Daniels Fellowship. I slutet av maj, den 23 och 24, reser prinsen till Nederländerna för att delta i ett toppmöte om entreprenörskap som ska markera startskottet för ett samarbete mellan Sverige och Nederländerna.

Vid sin sida under invigningen av mötet står prins Constantijn – som brinner för exakt samma sak.

För två år sedan klev den nederländske prinsen, som är kung Willem-Alexanders yngre bror, upp på tronen som startup-ambassadör i hemlandet. Sedan dess har deltagit vid en rad sammanträden i ämnet.

Pressträff med Prins Daniel på Hvitfeldtska Gymnasiet i Göteborg angående Fellowship

Meningen med toppmötet, som pågår mellan den 23 och 24 maj, är att koppla samman de båda ländernas startup-scener. Såväl ledande experter som framstående entreprenörer kommer att delta vid mötet.

Men vi ser givetvis mest fram emot öppningstalet, som prins Daniel och Constantijn håller gemensamt.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Laurentien

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Laurentien

Som av ett tillfälle var prinsessan Laurentien, som är Constantijns fru, på besök i Sverige i samband med Global Child Forum. Laurentien och Victoria fångades tillsammans på bild och växlade säkerligen ett par ord. Så vem vet, det kanske kan bli några kungliga parmiddagar framöver. Och då vet vi ju vad prins Daniel och Constantijn kommer att prata om.

FOTO: Stella, IBL

LÄS MER: Prins Daniel: ”Jag såg möjligheter och vågade satsa”

LÄS MER: Laurentien – en riktig sagoprinsessa!

LÄS MER: Bildextra: Här är kungafamiljen på Global Child Forum