Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Prins Daniel har nåtts av tråkiga beskedet – mitt under tuffa tiden

08 jul, 2024, 09:00 
Albin Bramstedt
Prins Daniel.
Prins Daniel ska snart till Öland för att fira kronprinsessan Victoria.Splash News
Den oerhört jobbiga nyheten från söndagen har nått prins Daniel – stor krisstämpel över hela gruppen.
Annons
Kraven på Estelle – det får hon inte göraBrand logo
Kraven på Estelle – det får hon inte göra

Prins Daniel har en fullspäckad vår och sommar bakom sig. Som representant för kungahuset gäller det att ständigt visa sig på olika galor, möten och invigningar av olika sorter.

Det är ett fartfyllt liv som innebär att man får uppleva oerhört mycket, samtidigt som kungligheterna har ett stort ansvar eftersom de alltid representerar Sverige.

Men utanför de vardagliga bestyren och offentligheten så är kungafamiljen väldigt privat av sig. Detta är viktigt eftersom familjen måste ha tid för avkoppling. Kungligheterna är ju människor, precis som du och jag.

Annons

I prins Daniels fall finns det ett synnerligt intresse som får honom att koppla bort sina kungliga uppdrag – fotboll.

Men tyvärr så innebär det också mycket lidande.

Krisen allt större

För under juni månad hade den svenska fotbollsligan Allsvenskan uppehåll. För den fotbollsintresserade har det istället gått att njuta av sporten på både SVT och TV4 – kanalerna har nämligen sänt fotbolls-EM i Tyskland.

Men nu är i alla fall Allsvenskan igång och Daniels favoritlag, AIK, hade under söndagen Kalmar FF på besök. Solnalaget har haft en ganska dålig start på säsongen och sparkade under sommaren sin tränare, norrmannen Henning Berg.

Söndagsmatchen, som spelades på Friends Arena, var en jämn historia och Daniel tyckte säkert att den var väldigt spännande. Men tyvärr för prinsens del så tog gästerna Kalmar FF hem segern. 2–1 slutade matchen och krisen i AIK blev allt större.

Prins Daniel.
Prinsen bär ofta AIK-halsduk under lagets matcher.Pontus Orre/Aftonbladet/TT

Det var till och med så illa att en av lagets bästa spelare, anfallaren Ioannis Pittas, bad om ursäkt till sina egna fans.

Annons

– Oavsett vem som är tränare måste spelarna prestera. Första halvleken är oacceptabel i dag. Jag ber om ursäkt till fansen som kom till matchen, sa cyprioten efter matchen.

Första matchen för nya tränaren

Det var dessutom första matchen för AIK:s nya tränare Henok Goitom. Förhoppningarna var att han skulle kunna vända på den dåliga trend som prinsens favoritlag haft under våren, men ack så fel de fick.

Prinsessan Estelle och prins Daniel.
Prinsessan Estelle och pappa prins Daniel ses jubla under en AIK-match.Magnus Lejhall/TT

Även prinsessan Estelle har under åren verkat hålla på laget från Solna. Redan när hon föddes berättade AIK-spelare på sociala medie-plattformen X (före detta Twitter) att Daniel fått dottern att bära svartgult.

Annons

”Vart lite nervöst när man skulle signa två tröjor till Kungahuset imorse. En matchtröja och en bebiströja”, skrev mittfältaren Daniel Gustavsson på Twitter redan 2012.

Foto: Splash News, Pontus Orre/Aftonbladet/TT, Magnus Lejhall/TT

Annons