Prins Daniel hemma hos Mary och Frederik

prins daniel klädkrock på amalienborg

Att prinsar och prinsessor matchar varandra och är lika upp eller nerklädda är faktiskt en del av den kungliga representationen. Men under middagen på Amalienborg slott skedde faktiskt en miss.

En festlig middag på Amalienborg mellan två blivande regentpar. Men klädkoden var inte helt uttalad och fick därför räddas med en nödlösning.

Prins Daniel fick ta till en nödlösning på Amelienborg

När Victoria och Daniel klev in till det kungliga residenset möttes de nämligen av en oväntad avslappnad kronprins. Danmarks blivande kung, Frederik, bar nämligen mossgrön manchesterskjorta och blå chinos. En look man kanske inte hade väntat sig under en högtidlig middag med kungliga kollegor. Åtminstone gjorde inte prins Daniel det.

prins daniel på amalienborg

Prins Daniel fick ta till en nödlösning för att matcha kronprins Frederik.

Vår svenska prins var istället klädd i kostym, med dubbelknäppt kavaj och skräddarsydda byxor, av finaste kvalitet. Snyggt och kungligt men inte alls i linje med kvällens värd – kronprins Frederik. Ofta är det de kungliga kvinnornas hovdamer som pratar ihop sig så att prinsessorna ska vara lika upp – eller nerklädda. Hos männen brukar kostymen vara standard så Daniels tanke var förstås god. Men han var ändå tvungen att tänka om när han såg Frederik.

Nödlösningen fick bli att ta av sig kavajen och knäppa upp första skjortknappen – vilket fick honom att se mer avslappnad ut. Så från det lyxiga minglet, på svenska ambassaden, men full kostymmunderingen till Amelienborg i lösare skjorta. Slutet gott, allting gott.

Foto: TT