Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniel i privat möte om njursjuka

07 mar, 2018, 17:00 
Margareta
Som njurpatient är prins Daniel aktiv i att föra upp frågor om forskning i ämnet på agendan. Han håller sig ständigt uppdaterad, och fick nyligen hjälp genom en av landets professorer i ämnet.
Annons

Prins Daniels arbete för njursjuka är mer personligt än många andra uppdrag prinsen är ute på, och prinsen håller sig hela tiden uppdaterad om vad som händer inom forskningen om njursjukdomar.

I veckan träffade prinsen professor Peter Stenvinkel inför World Kidney Day den 8 mars. Duon sågs i ett rum på Kungliga slottet i Stockholm och fokuserade på kronisk njursvikt hos kvinnor som enligt forskningsrapporter löper en högre risk att drabbas av kronisk njursvikt än män. De talade enligt hovet även om vikten av vatten och rätt kost för att undvika kronisk njursvikt.

Prins Daniel under mötet. Foto Kungahuset.se

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prinsen har tidigare år haft uppdrag inbokade under Word Kidney Day, men i år finns det inget i hans kalender under denna dag.

Foto Stella pictures

Annons