Prins Daniel intervjuas i Nyhetsmorgon

prins daniel intervjuas i nyhetsmorgon

Prins Daniel går på Carl Philip och Sofias linje och framträder i morgon-tv. Däremot väljer han att göra intervjun på ett helt annat sätt.

Under fredagen vaknade alla morgonpigga upp till en ny intervju med Carl Philip och Sofia. SVT:s Morgonstudion sände nämligen ett förinspelat samtal med prinsparet där de berättade hur de vill skapa ett tryggare klimat på näthet. Särskilt för barn och unga.

Sofia och Carl Philip på Ett hem

Sofia och prinsen intervjuades på hotellet Ett hem i Stockholm. Intervjun sändas i SVT:s Morgonstudion.

Intervjun gjordes av journalisten Karin Magnusson och både Carl Philip och Sofia talade öppenhjärtigt om sina egna erfarenheter av internets baksidor.

Prins Daniel intervjuas i Nyhetsmorgon

Nu väljer även prins Daniel att öppna upp sig i svensk morgon-tv. Men istället för SVT1 så väljer han det mer folkkära formaten Nyhetsmorgon, som sänds i TV4. Under söndagen avslöjade programledaren Jenny Strömstedt att hon har intervjuat prinsen på Haga slott. En intervju som kommer att sändas på fredag, den 8 november.

Till skillnad mot Carl Philip och Sofia så valde Daniel att träffa tv-teamet i hemmet på Haga slott. Nyhetsmorgon beskrivs ofta som ett mer lättillgängligt program än SVT:s Morgonstudion och att prinsen dessutom öppnade upp sitt vardagsrum gör att samtalet kanske blir lite mer personligt än det som prinsparet gjorde för public service-tittarna.

Prins Daniel kommer att tala om ett ämne som ligger otroligt nära. Det är nämligen donationsveckan och prinsen berättar om när han själv fick en ny njure av sin pappa Olle Westling. Och vikten av att alla anmäler sig till donationsregistret.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: