Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Daniel intervjuas i Nyhetsmorgon

04 nov, 2019, 17:00 
Ellen Myrgård Lindén
prins daniel intervjuas i nyhetsmorgon
Prins Daniel går på Carl Philip och Sofias linje och framträder i morgon-tv. Däremot väljer han att göra intervjun på ett helt annat sätt.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Under fredagen vaknade alla morgonpigga upp till en ny intervju med Carl Philip och Sofia. SVT:s Morgonstudion sände nämligen ett förinspelat samtal med prinsparet där de berättade hur de vill skapa ett tryggare klimat på näthet. Särskilt för barn och unga.

Sofia och Carl Philip på Ett hem
Sofia och prinsen intervjuades på hotellet Ett hem i Stockholm. Intervjun sändas i SVT:s Morgonstudion.

Intervjun gjordes av journalisten Karin Magnusson och både Carl Philip och Sofia talade öppenhjärtigt om sina egna erfarenheter av internets baksidor.

Prins Daniel intervjuas i Nyhetsmorgon

Nu väljer även prins Daniel att öppna upp sig i svensk morgon-tv. Men istället för SVT1 så väljer han det mer folkkära formaten Nyhetsmorgon, som sänds i TV4. Under söndagen avslöjade programledaren Jenny Strömstedt att hon har intervjuat prinsen på Haga slott. En intervju som kommer att sändas på fredag, den 8 november.

Annons

Till skillnad mot Carl Philip och Sofia så valde Daniel att träffa tv-teamet i hemmet på Haga slott. Nyhetsmorgon beskrivs ofta som ett mer lättillgängligt program än SVT:s Morgonstudion och att prinsen dessutom öppnade upp sitt vardagsrum gör att samtalet kanske blir lite mer personligt än det som prinsparet gjorde för public service-tittarna.

Prins Daniel kommer att tala om ett ämne som ligger otroligt nära. Det är nämligen donationsveckan och prinsen berättar om när han själv fick en ny njure av sin pappa Olle Westling. Och vikten av att alla anmäler sig till donationsregistret.

Foto: TT

Annons