Prins Daniel kan stoppas från att träffa Ewa Westling

prins daniel ewa westling

Hela kungafamiljens vår måste omvärderas, som en följd av coronavirusets kraftiga utveckling. Försiktighetsåtgärder måste vidtas, till varje pris, och frågan är om prins Daniel kommer att kunna åka hem till Ockelbo den närmsta tiden.

Coronaviruset sprider sig med en hiskelig fart och vårt svenska kungahus vidtar nu åtgärder för att minska smittorisken. Kronprinsessan Victorias namnsdag, som enligt tradition alltid äger rum på Inre Borggråden ställdes in i sista sekund och så även kungens årliga representationsmiddag.

Dessutom ser hovet över vårens alla resor och det är ytterst oklart om kungaparet och Victoria och Daniel kommer att kunna representera Sverige, i utlandet, den kommande tiden.

Kungafamiljen vidtar åtgärdar i krissituationen

De kungliga resorna, i konungens tjänst, är inte de enda resorna man ser över just nu. Även mindre resor i Sverige diskuteras. Någonting som kan drabba både prins Daniel och prinsessan Sofia, vars föräldrar inte bor i Stockholm.

– Det är restriktioner när det gäller resor. Precis som vi har gått ut och informerat tidigare, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

LÄS MER: VICTORIAS ÖVERRASKNING! PLÖTSLIGA PRESENTEN INFÖR ALLA

Prins Daniel kan alltså behöva avstå resor till föräldrarna i Ockelbo den närmaste tiden. Både han och Victoria kommer förstås göra allt för att minska risken att bli smittad och om det då betyder lite mer hemmatid på Haga är det så det måste bli.

Daniel och Victoria är medvetna om läget.

Nu är det största försiktighet som gäller för Victoria och Daniel.

Estelles och Oscars situation

Vad gäller Estelle och Oscar tuffar deras vardag på (ungefär) som vanligt. Hovet meddelar att de kungliga syskonen går i skolan respektive på förskolan som vanligt den här veckan. Campus Manilla var stängt under två dagar häromveckan eftersom en av eleverna hade smittats av coronaviruset – men nu pågår alltså undervisningen som vanligt. Även för Estelle.

Daniel är väldigt mån om att träffa sina föräldrar trots ett hektiskt arbetsschema. Och hon tar ofta med sig barnen till det faluröda kedjehuset på Smältvägen, som alla i familjen tycker så mycket om. Men läget är ovisst och nästa Ockelbo-besök kan alltså komma att skjutas på framtiden.

Foto: TT